ua en ru

Випічка без глютену: нутриціолог розповіла, яким борошном замінити пшеничне

Випічка без глютену: нутриціолог розповіла, яким борошном замінити пшеничне Вероніка Хуснутдінова (фото: instagram.com/veronika_naturomama)

Випічка - і без глютену! Звучить трохи нереалістично? Насправді - все дуже просто, потрібно всього лише використовувати борошно із запропонованого нижче списку замість звичного - пшеничного.

Про це у своєму Instagram розповіла нутриціолог Вероніка Натуромама.

Яке борошно для випічки використовувати замість пшеничного

  • Гречане

Для пирогів, млинців, вафель і хліба! Відмінно ферментується, на ньому також можна робити закваску.

  • Кукурудзяне

Дуууже смачні з нього коржі виходять. Просто бомба! Важливо вибирати органічну, так як 90 % звичайної кукурудзи - ГМО.

  • Нутове

Не раз пекла на такому смачні коржі, з яких потім можна створити запаморочливі закуски.

Випічка без глютену: нутриціолог розповіла, яким борошном замінити пшеничне

Випічка буде корисною, якщо використовувати безглютенове борошно (фото: pexels.com)

Ніяких розчинних сурогатів: лікар розповіла, яка кава небезпечна для здоров'я

  • Лляне

Замінює в випічці яйце. Додаючи лляне борошно, вам гарантовані оладки, сирники, мафіни і шарлотки ідеальної консистенції.

  • Кокосове

Для цукерочок, кексів; додаємо його до базового борошна - рисового або гречаного.

  • Мигдальне

Дуже круте борошно для різного печива. Надає благородний смак і хрустку текстуру.

Крім яєчної шкаралупи: нутриціолог назвала прості продукти, багаті кальцієм

Випічка без глютену: нутриціолог розповіла, яким борошном замінити пшеничнеНа банановому борошні виходить буквально все (фото: pexels.com)

  • Бананове

Мій фаворит! На ньому виходить все! Млинці, пироги, кекси, печива, коржі для торта. Воно просто створене для легкої і дуже смачної випічки.

  • Вівсяне

Клейке і податливе, абсолютно не капризне борошно для пирогів, оладок і печива.

  • А ще абсолютно приголомшливе борошно для коктейлів, смузі, супер боулів - це кедрове, конопляне, гарбузове і навіть з насіння чіа.