Що буде, якщо відмовитися від борошняного: 5 разючих змін
Останнім часом багато хто говорить про шкоду хліба та інших борошняних виробів. Ви коли-небудь замислювалися, що буде з вашим організмом, якщо відмовитеся від виробів з пшеничного борошна?
Нутриціолог Маргарита Січук перерахувала в Instagram 5 вагомих причин зробити це.
Топ-5 причин відмовитися від борошняного:
1. Ваш раціон стане більш здоровим.
Білий хліб - це порожній продукт. Сучасна пшениця відрізняється від тієї, яку вирощували наші предки - зараз вона напхана пестицидами, а для додання білосніжного кольору її відбілюють. Після перемелювання пшениці в борошно, корисних речовин в ній залишається близько 30%, а через 2 тижні і ці 30% втрачають свою активність, тобто ми їмо порожні калорії.
⠀
2. Шкіра стане чистою, а шлунок буде добре працювати.
Білий хліб містить глютен, або клейковину, які викликають висипання на шкірі і порушення травлення. У білому хлібі немає клітковини, яка так важлива для роботи травної системи.
⠀
3. Вага знизиться.
Ви схуднете вже протягом перших двох тижнів, якщо замініть білий хліб на житній цільнозерновий, шпалерний, обдираний, або хліб з вівсяної, лляної муки.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
4. Ви будете здоровим!
Хліб - не всьому голова. Як вже говорилося вище, хліб - це "продукт-пустушка", і наш організм не може залишатися молодим і здоровим, не споживаючи вітаміни і мінерали.
⠀
5. Знижується ризик захворювання на цукровий діабет.
Постійне споживання білого хліба веде до стрибків глюкози->стрибків інсуліну->інсулінорезистентності->цукрового діабету.
⠀
Зробіть один маленький крок назустріч своєму здоров'ю.
Раніше нутриціолог розповіла, як підтримати печінку в осінній період.