Без добавок і консервантів: нутриціолог дала простий рецепт домашнього морозива
Серпень в самому розпалі, не відмовте собі в задоволенні насолодитися морозивом! А щоб бути впевненим у користі складу, чому б не приготувати його самими?
Тим більше - це не займає багато часу, а результат порадує вас і ваших близьких, розповіла в своєму Instagram нутрціолог Анна Біоторіум.
Нагадаю, що насіння чіа містять багато білка, до їх складу входять корисні жири омега-3, омега-6, клітковина, антиоксиданти, залізо, кальцій, вітаміни А, В1, В2, В3, С.
Таке морозиво дуже легко приготувати самостійно (фото: instagram.com/biotorium)
Домашнє морозиво, спосіб приготування
Інгредієнт:
- насіння чіа - 4 столові ложки
- ківі - 2 штуки
- кокосове молоко (можна взяти кокосову воду або вершки) - 300 гр
- рідкий мед - за смаком
Найпотужніший натуральний антибіотик: нутриціолог назвала топ-засіб від болю в горлі і мігрені
Приготування:
1. Змішати насіння чіа з кокосовим молоком і медом.
2. Поставити на ніч або на кілька годин в холодильник. Маса загусне і стане желеподібною завдяки насінню чіа.
3. Як тільки маса буде готова, помийте, почистіть і наріжте ківі на шматочки.
4. Акуратно, чергуючи молочну суміш з шматочками ківі, наповніть стаканчики для морозива, вставте палички і поставте в морозилку.
Вся сім'я буде в захваті! (фото: pexels.com)
Прокинутися відпочили і енергійними: лікар дала простий алгоритм, як налагодити сон
Як варіант, можна залити насіння чіа кокосовим молоком на ніч і залишити набухати, а вранці змішати з медом і шматочками ківі, залити в формочки для морозива і залишити в холодильнику на 5-6 годин.
Приємного апетиту!
Раніше нутриціолог назвала три головні продукти проти старіння.