Від паразитів і грибків: нутриціолог дала список простих антикандідних продуктів
Антікандідние продукти - це ті продукти, які покликані зупинити надмірне зростання грибків, а також мають протипаразитарний ефект і нормалізують кишкову мікрофлору.
Нутриціолог, фахівець з харчування Анна Біоторіум дала в своєму Instagram список таких продуктів, вони прості і доступні кожному.
Спеції (фото: pexels.com)
Продукти від паразитів і грибків: список від нутрціолога
- Кокосове масло і м'якоть: містять лауриновую кислоту, яка в організмі перетворюється в монолаурин і каприлову кислоту. Ці жирні насичені кислоти мають противірусну, протигрибкову та антибактеріальну дію.
Кокосове масло легко засвоюється, допомагає нормалізувати кишкову мікрофлору, сприяє засвоєнню вітамінів і мінералів, необхідних для гарного травлення, загоює пошкоджені слизові оболонки. Воно збагачене фітонцидами, що виводять вільні радикали і токсини, може застосовуватися для обробки запалених ділянок.
- Пробіотична їжа, ферментовані овочі (без цукру та оцту): містять мікрофлору, яка допомагає нам захистити кишечник. Регулярне споживання може допомогти поліпшити імунну систему, роблячи організм менш поживним для кандиди. Корисні мікроорганізми допомагають відновити здоровий бактеріальний баланс.
Пребіотичні продукти - джерело їжі для бактерій в кишечнику. Але, важливо розуміти, що вони не розрізняють, кого годувати, "наших" або "чужих", вони годують патогенні дріжджі і бактерії таким же чином, як і пробіотичні бактерії.
Якщо у вас дуже важкий дисбаланс кишечника - краще їх тимчасово обмежити (сирий корінь цикорію, мигдаль, топінамбур, цибуля-порей, спаржа і т. д.)
Цибуля - натуральний антибіотик (фото: pexels.com)
- Ріпчасту цибулю і часник: ну тут ви вже знаєте, це натуральні антибіотики, мають протигрибкові властивості, сприяє перистальтиці.
- Спеції: гострі приправи впливають на грибки роду кандида, пригнічуючи зростання нових колоній. Найбільш ефективними в боротьбі зі збудником при запаленнях є: кайенский перець, кориця, лавровий лист і гвоздика.
- Непастеризований нефільтрований яблучний оцет: покращує роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє регулярному стільцю і очищенню шлунково-кишкового тракту. Ферменти активно пригнічують кандиду на слизових оболонках рота.
- Ромашка: натуральний антисептик.
- Масло лаванди: це ефірне масло може знизити прогресію і поширення кандиди.
- Імбир.
- Грейпфрут.
- Гарбузове насіння.
- Водорості і морська капуста.
- Куркума.
Раніше нутриціолог назвала топ-3 продукти, які варто прибрати з раціону негайно, загрожують здоров'ю.