Педан поділився рецептом бісквіта із шоколадом, який може зберігатися кілька місяців
Педан поділився рецептом бісквіта із шоколадом (колаж Lite)
Вільний від роботи на телебаченні та своїх соціальних проектів час зірковий ведучий "Нового каналу" Олександр Педан намагається проводити з сім’єю.
А ще любить вмикати режим "Педан-кулінар" і балувати доньку, сина та дружину смаколиками. Рецептом однієї з таких страв "для всіх ласунів" він поділився у своєму Instagram.
"Ділюся з вами рецептом, бо він надзвичайно простий, швидкий і доступний!" - каже ведучий реаліті "Екси".
А ще - лайфхак від Педана: цей бісквіт можна покласти в морозильну камеру, де він буде зберігатися кілька місяців!
Інгредієнти для бісквіту:
- 5 яєць
- 150 г цукру
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 25 г крохмалю
- 125 г борошна
- 80 г вершків
- плитка чорного шоколаду.
Покроковий рецепт
Збиваємо яйця в чаші кухонної машини (можна і вручну).

Скриншот
Додаємо цукор та ваніль і збиваємо, поки маса не збільшиться (підросте, загусне) і не стане схожою за консистенцією на сметану.
До маси додаємо просіяні борошно та крохмаль, обережно вимішуємо силіконовою лопаткою, щоб маса "не впала".

Скриншот
Виливаємо тісто в форму з пергаментом і накриваємо фольгою. Ставимо випікатися в духовку при 180 градусах на 30 хвилин. До речі, не забудьте перед тим розігріти вашу піч.

Скриншот
Знімаємо фольгу й випікаємо ще 15 хвилин.

Скриншот
Поки тісто остигає у формі, розтоплюємо шоколад з вершками на водяній бані.
Заливаємо бісквіт шоколадною масою.
Прикрашаємо за власним смаком.

Скриншот
"Я обрав різнокольорові фрукти. Дуже красиво та апетитно!" - радить Олександр.

Скриншот
Раніше дієтолог розповіла, як схуднути до новорічного корпоративу.