Проти інфекцій і вірусів: топ-11 продуктів для здоров'я взимку
Як взимку вберегтися від інфекцій і вірусів? Просто додайте в свій раціон більше продуктів, які зміцнять організм і здоров'я.
Списком таких продуктів поділилася в Instagram нутриціолог Маша Асінгерова.
Топ - 11 продуктів для здоров'я взимку:
1. Горіхи. Багаті вітамінами E, групи B і К. Білок горіхів відрізняється підвищеним вмістом амінокислот лізину, метіоніну і триптофану.
⠀
2. Баранина. Це м'ясо відмінне джерело білків і корисних жирів.
⠀
3. Картопля або батат. Після повного охолодження крохмаль змінює свою структуру і виконує функцію пребіотика. Живить корисні бактерії кишечника.
⠀
4. Сало. Має відмінний склад по жирних кислотах. Тваринні жири необхідні людині для синтезу сурфактанту — речовина для захисту дихальних шляхів, не дає проникати інфекціям.
⠀
5. Топлене масло. У ньому багато вітаміну Е, жирних кислот, які допомагають формувати правильні клітини. Після обробки в ньому майже немає казеїну і лактози.
⠀
6. Ферментовані продукти (квашена капуста, чайний гриб, кокосовий йогурт). Живлять наші корисні бактерії.
⠀
7. Цвітна капуста. Джерело білка, вітамінів С, Е. для збереження максимальної користі найкраще готувати аль-денте.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
8. Жирна риба. Містить багато Омега-3, вітамін Д, B12. Завдяки цьому активно насичує клітини киснем.
⠀
9. Субпродукти. Містять B12, необхідний для статевих гормонів.
⠀
10. Морепродукти. Багаті цинком, який необхідний для імунітету і захисту від інфекцій.
⠀
11. Какао. Містить речовини, які підвищують рівень серотоніну і володіє антидепресивним ефектом.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Раніше дієтолог розповіла, як харчуватися в свята, щоб не поправитися.