Існують принципи харчування, які допоможуть продовжити молодість на довгі роки. Вони дійсно допоможуть змінити харчування в кращу сторону, головне - не поспішати.
Про це у своєму Instagram розповіла нутриціолог Катерина Йенсен і підкреслила, що варто пробувати один принцип місяць, два, три, загалом, поки не приживеться.
Прижився - зробіть перерву на 2-4 тижні, а потім вводите наступне нововведення.
Вживайте в їжу продукти, які мають протизапальні властивості.
До таких відносяться:
- імбир - містить гігерол, який має протизапальні властивості,
- куркума - має протизапальний ефект,
- жирна риба - містить омега - 3 жирні кислоти, які відомі своїми протизапальними властивостями,
- лляне насіння - багаті омега-3,
- волоські горіхи - також багаті омега-3,
- часник - містить аліін і аліцин, які мають протизапальну дію і активно борються з бактеріями,
- м'ята - має протизапальний ефект і покращує травлення.
Прокинутися відпочили і енергійними: лікар дала простий алгоритм, як налагодити сон
Скачки цукру в крові призводять до запалення і фізіологічного стресу. І навіть не вживаючи солодке, ви можете мати високий цукор в крові. Парадокс? Зовсім ні!
Справа в тому, що швидкі вуглеводи (крупи, борошняне, крохмалисті продукти і багато фруктів) призводять до майже таких же стрибків цукру в крові, як якщо б ви випили солодкого чаю.
Найпотужніший натуральний антибіотик: нутриціолог назвала топ-засіб від болю в горлі і мігрені
"Так що тепер?",- запитаєте ви, - "зовсім що не їсти ні фрукти, ні вівсянку?". Їсти це все можна, але в поєднанні з жирами, які уповільнюють швидкість засвоєння простих вуглеводів.
Що це означає на практиці?
- Їжте фрукти тільки в супроводі горішків і насіння або відразу ж після іншої їжі.
- Бутерброди щедро намастіть песто або домашнім майонезом.
- У кашу додавайте побільше рослинного або топленого масла, а також всілякі насіння і горішки.⠀
Принципів харчування для стабілізації цукру в крові дуже багато, але додавання жирів - один з основних. Почніть з нього і результат вас приємно здивує.
Раніше нутриціолог дала список продуктів, які можна всім алергікам.