Багато на що в житті ми не можемо вплинути. Але якщо ми контролюємо, що ми їмо, ми здатні контролювати і багато інших сфер свого життя. Згодні? Не переїдати - значить знижувати ризик ожиріння, діабету і серцево-судинних захворювань.
Як же розвинути навик самоконтролю і налагодити помірне харчування, розповіла в Instagram дієтолог Альона Коготкова.
Прислухайтеся до тіла. Якщо після їжі ви відчуваєте тяжкість, ймовірно, ви з'їли занадто багато.
⠀
Ви поступово набираєте вагу. Це легко помітити по збільшенню об'єму талії і зміні розміру одягу. Досить раз в тиждень вставати на самі звичайні підлогові ваги.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
У вашому раціоні багато готової, переробленої, висококалорійної їжі.
1. Плануйте прийоми їжі
⠀
Не так важливо, три або п'ять разів на день ви їсте. Важливий режим і ніякого перекушування між прийомами їжі.
⠀
2. Не змушуйте себе їсти те, що не подобається
⠀
Коли ми не отримуємо емоційного задоволення від їжі, ми відчуваємо дискомфорт - немов у нас відняли щось цінне. Відмова від улюбленої їжі вдень часто призводить до того, що ввечері людина здається і кидається у всі тяжкі.
Їжте те, що вам подобається, стежте за своїми відчуттями і зупиняйтеся при перших ознаках насичення. Плануйте раціон замість того, щоб піддаватися пориву.
Нагадаємо, раніше дієтолог назвала 5 золотих правил розвантаження після новорічних свят.