ua en ru

Швидко, смачно, корисно для здоров'я: лікар дала список ідеальних сніданків

Швидко, смачно, корисно для здоров'я: лікар дала список ідеальних сніданків Катерина Григор'єва (фото: instagram.com/wow.so.young)

Яким повинен бути ідеальний сніданок? Він має відповідати таким вимогам: він повинен швидко і легко готуватися, бути смачними і відповідати всім критеріям здоров'я.

Про це у своєму блозі в Instagram розповіла лікар-ендокринолог Катерина Григор'єва.

Топ-3 корисних сніданки: рекомендації лікаря

  • Форшмак

Варіацій цього рецепта безліч, але основою є оселедець, вершкове масло, цибуля і яйця. Решта інгредієнтів додається за бажанням.

Блюдо ситне за рахунок вершкового масла і оселедця, який є лідером за вмістом омега-3 поліненасичених жирних кислот.

Навіть від фруктів і вівсянки: нутриціолог зізналася, чим небезпечні скачки цукру в крові

Швидко, смачно, корисно для здоров'я: лікар дала список ідеальних сніданківКава - це не сніданок (фото: pexels.com)

  • Печінковий паштет

В основі - печінка. До неї можна додавати і інші субпродукти. Гасити у великій кількості вершкового або оливкового масла зі спеціями. Я люблю додавати моркву і, для пікантності, пару ложок лікеру Cointreau.

Готується легко і швидко. Паштет можна зробити про запас, щоб в холодильнику завжди була баночка смачної їжі.

  • Яйця-пашот

Не круто зварені яйця - це 6 хвилин після закипання, тоді буде повністю приготований білок, а жовток залишиться рідким.

Яйця-пашот мають більш ніжний смак, ніж свіже яйце, тим менше, розтікається білок - і вам не буде потрібно хитрощів на зразок водяної воронки, щоб отримати його в ідеальному вигляді.

Щоб не піднявся холестерин: лікар розповіла, як часто можна їсти яйця

Але якщо ви не впевнені в свіжості яйця, додайте у воду трохи оцту або лимонного соку. Це не дозволить білку розлетітися в пластівці. Для зручності, можна використовувати пашотниці або зав'язати сире яйце в харчову плівку і цей мішечок опустити в киплячу воду. Таке яйце можна їсти з салатами або покласти на шматочок безглютенового хліба з лососем.