В Україні розпал сезону кабачків. Якщо ви хочете приготувати просте і корисне блюдо з цього овоча - вам стане в нагоді рецепт запіканки від відомого кулінара Євгена Клопотенко.
Рецепт опублікований на офіційному YouTube-каналі кухаря.
Порції: 2-4
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин.
Інгредієнти
Візьміть 2 середніх кабачка / цукіні
1 лимон (цедра і сік)
5-7 гілочок чебрецю
50 г волоських горіхів
200-250 г сиру
200-250 г моцарели для піци
соняшникова олія для змащування форми
сіль і перець.
Кабачки добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Обріжте "хвостики" з обох сторін. Наріжте тонкими слайсами або натріть. Додайте до кабачків цедру лимона, натріть її на дрібній тертці.
Збризніть слайси кабачків соком лимона, половини або цілого. Посоліть і поперчіть до свого смаку, додайте листочки 5-7 гілочок чебрецю і акуратно перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, щоб з кабачків зійшла зайва рідина. Форму для запікання змастіть соняшниковою олією і рівномірно розподіліть половину тонких слайсів кабачків в формі, злегка віджимаючи зайву рідину.
Посипте половиною сиру (100-125 г) і моцарели (100-125 г), попередньо натерши її на крупній тертці. Зверху розподіліть у формі слайси кабачка, що залишилися і посипте сиром і моцарелою. Подрібніть до бажаного розміру 50 г волоських горіхів і посипте запіканку зверху. Запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 25-30 хвилин в режимі конвекції.
Запіканка з кабачків по рецепту Клопотенка
Як ми раніше писали, Клопотенко розкрив секрет приготування борщу в мультиварці.