Ми звикли, що суперфудами називають годжі, лукуму, чіа, рейши та інші "загадкові" добавки. Але ж суперфудом можна назвати і звичайний всім доступний продукт, який володіє максимальною концентрацією корисних речовин! Осінь особливо щедра цими особливо корисними для здоров'я дарами.
Нутриціолог Анна Нікольська запропонувала в Instagram список з топ-3 осінніх суперфуди.
Куркума - спеція, дасть фору будь-якому протизапальному засобу! Купуйте її не в супермаркеті, а в ЗСЖ- або індійських магазинах, Замовляйте онлайн, багато варіантів і на маркетплейсах! Пам'ятайте, що куркумін посилюється в кілька разів, якщо заміксувати його з чорним перцем!
Додавайте куркуму при смаженні на маслі, в теплі страви - крем-супи, каррі, і звичайно готуйте латте (золоте молоко) – візьміть молочко (найсмачніше на кокосовому і кешью), додайте всі пряні спеції, натуральний підсолоджувач і в блендер для пишної пінки!
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Буряк - у свіжому вигляді може стати "еліксиром здоров'я" при будь-якій хворобі. Зручно, що сік з буряка можна віджати, навіть якщо немає соковижималки! І звичайно підтримка шлунково-кишкового тракту - кислотності шлунка і нашого головного органу, який щодня фільтрує безліч токсинів - печінки! У приготованому вигляді буряк краще охолодити -скористайтеся бонусом резистентного крохмалю! Він відмінно поєднується з волоським горіхом, смаженою цибулею, чорносливом. А якщо заправити його соусом з авокадо або кешью - взагалі смакота.
Квашена капуста - джерело вітаміну С і пробіотиків – один з кращих продуктів для імунітету, якщо ви готуєте її правильно – без цукру, солі, оцту і звичайно за улюбленим рецептом бабусь.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Альбіна Комісарувала розвіяла поширені міфи про вітаміни і БАДи.