Жовч утворюється в печінці і накопичується в жовчному міхурі. Вона складається з води, жовчних і жирних кислот, фосфоліпідів, білірубіну, сечової кислоти, сечовини і холестерину.
У нормі жовч повинна надходити по жовчовивідних шляхах в просвіт кишечника в необхідній кількості і якості – не бути густою.
Лікар-ендокринолог Катерина Григор'єва у своєму Instagram назвала ознаки згущення жовчі і розповіла, що може викликати її застій.
Щоб якісно виконувати всі ці функції, жовч повинна бути текучої. Якщо вона стане в'язкою, це викличе застійні явища в жовчному міхурі і порушить роботу всього шлунково-кишкового тракту.
Раніше нутриціолог назвала три головні продукти для здоров'я кісток, і це не молочка.