Оселедець під шубою і олів'є, звичайно є смачними стравами, але що нам заважає поставити на стіл також ще й щось просте, смачне та ще й корисне?
І рідні, і гості оцінять салат, рецептом якого поділилася в своєму Instagram нутриціолог Катерина Йенсен.
"Цей салат прекрасно підходить до будь-якої птиці або до м'яса, а якщо ви вегетаріанець або веган, то можете додати до цього салату зелені соєві боби або нут – і вийде відмінне повноцінне блюдо для вегетаріанців", – порадила Катерина.
Сучасна версія новорічного дантського салату з кейла і червоної капусти з ягодами: рецепт
Інгредієнти на 4-6 порцій:
6 жмень дрібно порізаного кейла (без стебел, тільки листя),
1/4 маленького качана червоної капусти,
1 великий апельсин,
150 грам лохини,
150 грам ожини,
100 грам (приблизно 4 жмені) винограду (краще без кісточок),
зерна 1/2 граната,
2 ст. л. оливкової олії,
100 грам волоських горіхів,
сіль і мелений перець за смаком.
Внести різноманітність у святкову вечерю (фото: instagram.com/food4vita)⠀
Приготування:
Всю капусту (кейл і червону капусту) дрібно поріжте і перемішайте.
В окремій мисці змішайте масло, сіль і перець.
Апельсини почистіть і дрібно поріжте півкільцями.
Перемішайте капусту з апельсинами і гранатовими зернами, заправивши маслом.
Ще раз добре перемішайте (сік апельсина і гранатові кісточки повинні добре перемішати, щоб їх сік розподілився по всьому салату).
Крупно порубати горіхи ножем.
Посипте салат горіхами, виноградом і ягодами (перемішувати вже не треба) і подавайте.