Листові овочі часто називають гіркою зеленню через їх домінантний гіркий смак. Проте, серед них можна зустріти солодкі (китайська капуста), гострі (рукола, листова гірчиця) і кислі листові овочі (щавель).
Про це у своєму блозі в Instagram розповіла нутриціолог Надя Андрєєва.⠀
Спеціаліст з харчування пояснила, що листові овочі можна розділити на дві основні категорії: овочі з м'яким і різким смаком.
"Шпинат, листовий буряк, китайська і листова капуста відносяться до групи з м'яким смаком, а кучерява капуста, листова гірчиця, рукола, кульбаба, щавель і ріпа відносяться до групи овочів з різким смаком", - розповіла Надя.⠀
Список гірких трав і листових овочів, які потрібні навесні кожному, хто звик піклуватися про своє здоров'я. Вони дозволять отримати максимальну користь від сезону зелені:⠀
"Більшість з цих рослин хоч і звучать екзотично, та їх можна виростити самостійно на підвіконні або на городі, зібрати в лісі, коли ви підете туди на прогулянку", - пообіцяла Андрєєва.
Вибирайте зелень, вирощену на фермах (фото: pexels.com)
Вона підкреслила, що всі ці рослини є чудовим джерелом антиоксидантів (вітамінів А і С), а також вітаміну Е, фолієвої кислоти, вітаміну К, заліза, кальцію, магнію і клітковини.
"Багато різновидів, особливо - сімейство хрестоцвітних, містять унікальні ензими, що захищають від раку", - розповіла Надя.
1. При покупці зелені зверніть увагу на листя. Воно повинне бути хрустким, свіжим і зеленого кольору.
2. Постарайтеся вибирати рослини, що вирощені місцевими фермерами, в яких не містяться пестициди.
3. Ніжне, тендітне листя швидко псується, тому постарайтеся використовувати його якомога швидше.
Нагадаємо, нутриціолог розповіла, як зберігати зелень в пакетах в холодильнику.
Не пропустіть також, топ порад від нутриціолога, щоб волосся перестало випадати.