ru ua

Від цього залежить молодість та еластичність шкіри: нутріціолог розповіла правду про питну воду

Від цього залежить молодість та еластичність шкіри: нутріціолог розповіла правду про питну воду Вода потрібна для здоров'я та краси (фото: pexels.com)

Всі ми знаємо про питний режим і намагаємося дотримуватись його протягом дня, але мало хто знає, що можна випити хоч вагон води, але не факт, що вона потрапить саме в клітку.

Молодість, еластичність шкіри та гарне самопочуття безпосередньо пов'язані з рівнем води, який надходить у клітини, розповіла у своєму Instagram нутріціолог Юлія Хелсблог.

Від цього залежить молодість та еластичність шкіри: нутріціолог розповіла правду про питну водуВода (фото: pexels.com)

Коли клітинна мембрана виснажується, клітини втрачають воду. На це впливає:

  • Неправильне харчування
  • Дефіцити вітамінів та мінералів
  • Високий рівень стресу, безсоння
  • Екологічна обстановка
  • Відсутність руху

З віком усі ці фактори посилюються і організм зневоднюється – проявляється це у вигляді зморшок, розтяжок, шкірних запалень та сухості шкіри.

Як підтримати Ph-баланс

Ph, або потенціал водню – це співвідношення кислоти та лугу в організмі. Ph-теорія розглядає тіло людини як середовище життя мільйонів мікроорганізмів.

Організм співіснує з корисними мікроорганізмами та протистоїть ворожим, але при зрушенні Ph у бік кислоти тіло намагається компенсувати це за допомогою лужних мінералів.

Якщо мінерали не надходять із їжею та водою, у тканинах організму починається закислення. І привіт! - хвороби, втома та старіння.

Лужні продукти:

  • зелень та зелені овочі
  • хрестоцвіті
  • кислі цитрусові
  • кокосова вода
  • авокадо
  • помідори

Закислювальні продукти:

  • кава
  • алкоголь
  • чорний чай
  • борошняне і солодке (весь цукор і продукти, що його містять)

Які добавки ми можемо використовувати для олужнення:

1. Давня гімалайська рожева сіль.

2. Краплі для олужнення.

Поліпшується засвоєння мікро- та макронутрієнтів з їжі. Також така вода має знезаражуючий ефект (лужне середовище згубне для бактерій та вірусів). Додайте по 8 крапель на склянку води, пити 2-3 рази на день.

3. Олужнюючий чай із травами: ямс, листя петрушки, корінь лопуха, піщанка тощо. Чай має легкий абрикосовий смак. Можна пити після їжі – по 1 / 2 чайної ложки на чашку.

4. Можна додавати у воду лимон. Має бути легкий присмак лимона, не робити сильно кислим.