Ситуація: ви чекаєте гостей і думаєте, чим будете пригощати їх до чаю. У холодну пору року до гарячого чаю так і проситься бутерброд! Правда, зупиняє перед такою закускою те, що такого "їсти не можна, адже це фастфуд".
Нутриціолог Анна Біоторіум у своєму Instagram розповіла, що з'їсти бутербродик – не гріх, якщо він – правильний!⠀
Інгредієнт:
Приготування:
1. Попередньо замочену зелену гречку подрібнити в блендері з настоєм чайного гриба або соком квашеної капусти.
2. Накрити рушником і залишити для ферментації приблизно на 24 години (якщо у вас в квартирі тепло, то процес займе менше часу).
3. Тісто має піднятися і пахнути дріжджами. Не повинно бути неприємного запаху. У тісто додати по щіпці солі, куркуми, коріандру.
4. Змастити форму маслом, насипати насіння на форму і зверху на тісто.
5. Випікати в попередньо розігрітій до 180 гр. духовці, близько 1 години.
6. По готовності витягніть хліб з духовки, дайте йому охолонути і настоятися кілька годин.
Потім ми змажемо шматочки хліба паштетом (начинка може бути будь-якою).
Ідеально до чаю (фото: pexels.com)
Інгредієнт:
Приготування:⠀
1. Варимо до готовності квасолю, зливаємо рідину.
2. Чистимо червону цибулю, моркву, готуємо масло оливкове, морську сіль, сік часточки лайма.
3. Всі інгредієнти пробиваємо в блендері до однорідної консистенції.
4. Мажемо на хліб і прикрашаємо зеленню, можна додати ще часточку авокадо.
Приємного апетиту!
Раніше нутриціолог розповіла, як підтримати печінку в період новорічних свят.