Є на кожній кухні: нутриціолог назвала найпотужніший доступний антиоксидант
Спробуйте вгадати, що було першим засобом поліпшення фізичних здібностей у олімпійських атлетів? Вони використовували велику кількість цього продукту ще за 700 років до нашої ери, для того щоб збільшити свою фізичну силу і витривалість.
Цей продукт також використовувався під час чорної чуми в Середньовіччі. Французькі священики додали його в свій раціон, щоб захиститися від страшної хвороби.
Цей чудовий продукт - всім нам знайомий часник, розповіла нутриціолог Надя Андрєєва в своєму Instagram.
Часник важливо правильно готувати (фото: pexels.com)
Один з найактивніших компонентів в часнику - це аліцин. Один міліграм алліцину дорівнює 15 ME пеніциліну. Одна часточка часнику містить від 7 до 15 мг аллицина.
Виходить, що три зубчики часнику містять таку ж кількість активної речовини, що і стандартна доза пеніциліну.
Зрозуміло між ними не можна ставити знак рівності, але з іншого боку, якщо ми подивимося на багато бактерії, то ймовірність того, що вони будуть набагато більш резистентні до антибіотика, вище, ніж те що вони встоять перед аліцином.
У 2009 році в Канаді було проведено дослідження, в ході якого було встановлено, що часник - один з найсильніших засобів проти зростання ракових клітин.
Він діє на ракові клітини пухлини грудей, простати, шлунка, легенів, нирок і мозку. Часник показав себе як з найбільш перспективні потенційні ліки. При цьому часник має антиоксидантні та противірусні властивості.
Аліцин зараз багато використовується як харчова добавка і люди починають його активно включати в свої методи профілактики і лікування. Але я завжди раджу спочатку навчитися правильно використовувати часник в своєму харчуванні, щоб отримувати алліцин зі свого натурального джерела.
Часник - незамінний помічник при застудах (фото: pexels.com)
Необхідно знати як його правильно використовувати, бо часник може стати незамінним помічником при будь-яких застудах і навіть при деяких бактеріальних інфекціях.
Щитовидка ні при чому: лікар назвала несподівані причини кома в горлі
Як правильно їсти часник: прості правила
-
Після того, як ви розім'яли або порізали часник, перед тим, як він піддасться тепловій обробці, потрібно почекати десять хвилин.
-
Після цього сформується алліцин - і він вже не буде руйнуватися під впливом температури.
- Головне - почекати 10 хвилин після того, як ви порізали і кинули часник на сковорідку. Або використовуйте часник сирим в салатах і соусах.
Раніше нутриціолог розповіла, як легко прибрати дефіцит заліза.