Відомий український кухар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко пропонує приготувати до новорічного столу здорову версію традиційного салату "Мімоза".
Кулінар на своїй сторінці в Instagram опублікував рецепт, а також записав відео приготування закуски.
"Я впертий і просто так не здаюся, тому зробив альтернативу мімозі. І якщо вам або вашим рідним подобається той салат, то Бог з вами, але спробуйте мій варіант. Після цього ви не зможете жити як раніше і їсти рибні консерви з майонезом", - підписав ролик Клопотенко.
Перше правило - це запікати овочі. Тоді вони будуть супер-смачними і соковитими.
Покроковий рецепт
Візьміть 2 моркви, 3 картоплини і відправте їх в духовку десь на годину. Наріжте півкільцями половину цибулини, додайте чайну ложку цукру, столову ложку оцту, сіль з перцем за смаком і залийте кип'яченою водою. Дайте луку "відпочити" 20 хвилин в цій оцтової ванні. Зваріть вкруту 2 яйця, відокремте жовтки від білків.
Соус для салату, за словами Клопотенка, "забере вашу душу".
"Соус у нас вийде не аби яких, а наповненим високими смислами. І все завдяки тому, що ми додамо туди м'ясо криля. Криль зробить смак салату об'ємним і позбавить нас від потреби брати рибні консерви. Тому що навіщо це все, якщо є маленькі, виловлені в Антарктиді креветочки?" - пише кулінар.
Для соусу змішайте в ступці (або в блендері) 2 зварені жовтки, банку криля, листя петрушки (десь 6 гілочок), сік половини лимона і 1/2 чайної ложки солодкої гірчиці. Потім з'єднайте в мисці нарізані великим кубиком овочі, білок, цибулю і соус. За бажанням можна додати 50 грамів журавлини.
За словами Клопотенка, консервоване м'ясо криля можна знайти в будь-якому супермаркеті, нехай це вас не бентежить.
Як ми раніше писали, Клопотенко розповів, чим замінити оселедець під шубою, це буде в рази смачніше.