ua en ru

Клопотенко розказав, чим замінити оселедець під шубою: в рази смачніше!

Клопотенко розказав, чим замінити оселедець під шубою: в рази смачніше! Кулінар розповів, що приготувати з оселедця (фото: pixabay.com)

До новорічної ночі залишилося всього нічого, а святкові приготування ще ніхто не відміняв. Багато господинь цікавляться, що ж можна приготувати з оселедця, крім традиційного новорічного салату "Шуба". На це питання знає відмінну відповідь переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Він пропонує попрощатися зі стереотипами і приготувати оселедець з буряком і печеною грушею. Спробуйте, вам сподобається!

Закуска з оселедцем робиться дуже просто і для її приготування вам знадобиться всього 15 хвилин, а вийде у вас 4 порції святкового частування.

Що потрібно взяти для закуски

  • Буряк — 1 шт.
  • Груша (в'ялена або копчена) — 2-3 шт.
  • Насіння льону — 1 ч. л.
  • Соняшникова олія (ароматна) — 2-3 ст. л.
  • Оселедець — 2 шт.
  • Кріп — 2 гілочки

Рецепт приготування по кроках

Візьміть буряк середніх розмірів, помийте його, загорніть у фольгу і покладіть в духовку. Час готовності залежить від розміру овоча, зазвичай це 60-90 хвилин. Можете і відварити буряк, але запечений смакує краще. Почистіть і наріжте тонкими шматочками.

В'ялені або копчені груші залийте окропом на 15-20 хвилин, вони повинні стати м'якими і набрякнути. Груші наріжте невеликими кубиками. Вони додадуть закусці незвичайний аромат.

Філе оселедця наріжте тонкими смужками, а потім дрібними кубиками. На кожен слайс буряків викладіть по 1 чайній ложці дрібно порізаного оселедця. Викладіть кубики груші та насіння льону на буряки з оселедцем. Тепер побризкайте на ароматне блюдо рослинну олію і прикрасьте гілочками кропу. Все готово. Смачного!

Клопотенко розказав, чим замінити оселедець під шубою: в рази смачніше!Євген Клопотенко пропонує приготувати закуску з оселедця (фото: klopotenko.com)

Як ми раніше писали, переможець п'ятого сезону кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко розповів, які закуски можна приготувати для новорічного столу.