Новорічна ніч вже зовсім близько і якщо ви досі не знаєте, що приготувати - переможець "МастерШеф" Євген Клопотенко пропонує рецепт оригінальної закуски. Це беконо-журавлинне варення на багеті з сиром і петрушкою. Спробуйте приготувати і вам сподобається.
"Я коли вперше приготував і з'їв це, впав на коліна і довго плакав. Дуже крутий смак. Це пародоксальне варення з бекону тупо чіпляє за живе. Ти спочатку думаєш, як це взагалі можливо. А потім пробуєш і переймаєшся до глибини душі філософією цього поєднання. М'який хлібець, ягідно-карамельний смак з пряними і пружними елементами. В кінці всі почуття загострюються за рахунок сиру. Вау", - написав кулінар на своїй сторінці в Instagram.
Покроковий рецепт приготування
Наріжте батон і поставте в духовку, щоб він трохи підсушився. Бекон посмажте з журавлиною, цукром і невеликою кількістю води, поки вся маса не загусне (дивіться на відео, як повинен виглядати). Потім це карамелізоване диво треба порубати ножем, щоб воно набуло більш однорідну структуру. На хлібні гуртки викладіть шматочки твердого сиру. Сир краще брати витриманий, тоді смак страви стане ще яскравіше.
Зверху на хліб з сиром викладаєте той же варення і листя петрушки. От і все.
"Закуска, від якої життя стає кращим, готова", - резюмував Клопотенко.
Як ми раніше писали, известный український кухар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко пропонує приготувати до новорічного столу здорову версію традиційного салату "Мімоза".