Кутя на Різдво: покроковий рецепт від переможниці "Танців з зірками"
Різдво - дуже сімейне свято в Україні. Адже саме 6 січня вся родина збирається разом за столом, щоб відзначити одне з найголовніших християнських свят. Страви на Святвечір у всіх можуть відрізнятися, але у кожного точно буде різдвяна кутя.
"На Різдво стіл у нас завжди багато накритий і ломиться від різних страв. Не можу сказати, що я завжди готую 12 страв, але без куті не обходимося. На жаль, цього року через пандемію я не зможу принести кутю своєму хрещеному, як раніше, за традицією. Але обов'язково зварю її для моєї сім'ї, мами і батьків чоловіка", - розповіла нам переможниця шоу "Танці з зірками" Ілона Гвоздьова.
Ілона Гвоздьова (фото: прес-служба танцівниці)
Перед Різдвом хореограф вирішила поділитися рецептом смачної куті до святкового столу.
Інгредієнти для різдвяної куті:
- пшениця - 350 г
- мак - 50-100 г
- мед - 2-3 ст. л.
- горіхи волоські або фундук - 100 г
- родзинки - 100 г
- курага - 100 г (за бажанням)
Готуємо різдвяну кутю покроково
Крок 1. Помийте пшеницю і замочіть її у воді на 2-3 години.
Крок 2. Потім відваріть крупу на середньому вогні, щоб стала м'якою, але сильно не розварилася. До пшениці додайте 2-3 ст. л. меду.
Крок 3. Залийте мак окропом на 30 хвилин. Після чого злийте воду, розітріть мак до появи "макового молочка" (залишки води від заварювання біліють).
Крок 4. Родзинки і курагу залийте теплою водою і дайте трохи постояти. Очистіть горіхи і підсушіть їх у духовці або підсмажте на сковороді. Потім подрібніть горіхи.
Крок 5. Додайте до пшениці мак, горіхи, родзинки і все перемішайте. За бажанням можна додати курагу.
Ілона Гвоздьова з сім'єю (фото: прес-служба танцівниці)
"Щасливого Різдва і смачної куті!" - сказала Ілона.
Раніше Гвоздьова розповіла, як увійти в звичний ритм після Нового року максимально комфортно.