Легко і корисно: кращі весняні сніданки
Навесні багато хто замислюється про схуднення до літа, та й в цілому хочеться більш легкого і корисного харчування. Для легкості зранку і відмінного самопочуття тренер "Зважені та щасливі", експерт зі схуднення Марина Боржемська запропонувала кілька варіантів відмінних сніданків.
Простими і апетитними рецептами вона поділилася в своєму Instagram.
Весняні сніданки від Марини Боржемської:
Омлет із зеленню
Зелень використовується найрізноманітніша, чим різноманітніше, тим краще. У мене тут по пучку кропу, петрушки, кінзи, зеленої цибулі і можна додати тархун для цікавої нотки.
Нам буде потрібно:
- зелень - по пучку кропу, петрушки, кінзи, зеленої цибулі і тархуна
- часник (зелений або звичайний) — за бажанням і смаком
- яйця - 6 шт.
- сіль - за смаком
- масло - для смаження
- мацоні - йогурт або кисле молоко) - для подачі
Рецепт приготування:
Зелень дрібно порубати, зібрати в глибоку миску, додати яйця, все змішати і посолити за смаком.
Вилити на сковороду яєчну суміш і накрити кришкою. Подається такий омлет з мацоні, йогуртом або кислим молоком, в якості соусу. У соус можна додати роздавлений часник, якщо ви не поклали його в омлет разом із зеленню.
Сирники з зеленню
Всі ми знаємо, що сирники бувають не тільки солодкі. Продовжуючи тему зелені, нижче ще один рецепт.
Нам знадобиться:
- 400г сиру
- 1 ст. ложка борошна
- 1 яйце
- 1 пучок кінзи
- сіль за смаком.
Для соусу:
- 100г сметани (20%)
- пучок шпинату
- пучок черемші
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка лимона
- сіль за смаком.
Рецепт приготування:
В першу чергу зайнятися потрібно саме смачним соусом. У блендері для цього подрібніть черемшу зі шпинатом, а після приправте сіллю, лимонним соком, додайте сметану і масло. Суміш інтенсивно розмішуйте до однорідності.
Для самих сирників змішайте сир з яйцем, борошном, дрібно нарізаними листям кінзи і сіллю. Утворені сирники викладайте на сковороду для смаження. Подавати можна, присипавши рубаними волоськими горіхами.
Ілюстративне фото (instagram.com/lovi_pp_hudeem_vmeste)
Овочеве рагу
Нам знадобиться:
1 кабачок, 1 цибулина, 1 морква, 3 помідори, 1 зелений перець, 4 картоплини, 2 зубчики часнику, 50 г рослинного масла. Сіль і чорний мелений перець.
Рецепт приготування:
Зажарку з цибулі і моркви, перетертих на середній тертці, смажити потрібно окремо. Картоплю чистити і різати великими кубиками, потім додати до моркви і цибулі. Після додати перець (порізаний смужками) і кабачки.
Всі разом тушкувати приблизно 15 хвилин. Останніми додати часточки помідорів і роздавлений часник. І знову протушкувати на сковороді 15 хвилин.
Нагадаємо, раніше тренер "Зважені та щасливі" поділилася рецептом смачної і корисної ПП-паски.