ua en ru

Менше вуглеводів і бобових: нутриціолог назвала продукти для підтримки жовчного міхура

Менше вуглеводів і бобових: нутриціолог назвала продукти для підтримки жовчного міхура Яку їжу вибрати (фото: pexels.com)

Жовчний міхур любить теплу воду і гіркі смаки, а ось що він не любить - це бобові і насіння.

Нутриціолог Євгенія Хелс розповіла у своєму Instagram, як варто харчуватися для підтримки жовчного.

Менше вуглеводів і бобових: нутриціолог назвала продукти для підтримки жовчного міхура

Бобові (фото: pexels.com)

Як харчуватися для підтримки жовчного міхура

  • Пити достатню кількість води, краще теплої, вона розслабляє спазми в травній системі (1,5-2 л).
  • Рекомендую додавати масло дхі, кокосове молоко, кокосове масло, масло МСТ.
  • Мінеральні води слабкої мінералізації: за 20 хвилин до їжі.
  • Добре додати гіркі смаки і гіркоти (екстракт кульбаби, подорожника, популін, кист аль хінді та ін.).
  • Добре викидається жовч на жирні продукти, через гормон холецистокінін. Але надлишок жирів також поганий, тому що організм не має ресурсу його переварити, і, швидше за все, викличе діарею або жирний стілець, тому додаємо трохи в свій раціон.
  • Жовч відходить на жовтки яєць, особливо рідкі, а також це джерело лецитину, якого потребує наша печінка.
  • Обмежуємо вуглеводи для плинності жовчі до 70-80 гр, а також лектини (крупи, бобові, насіння і насіння).
  • Їмо і п'ємо тільки теплу їжу, щоб не було спазму сфінктера Одді.

Менше вуглеводів і бобових: нутриціолог назвала продукти для підтримки жовчного міхураЖовчний воліє теплу воду (фото: pexels.com)

  • Додаємо яблучний оцет, лимонну воду, спеції (кайенский перець, імбир, куркума).
  • Потрібно розуміти, в якому стані знаходиться наше метилювання (це одна з функцій детоксикації). Воно підтримує утворення жовчних кислот. Якщо людина генетично гіпометілят, то їй потрібно підтримати себе продуктами харчування, наприклад: цибуля, часник, спаржа при їх переносимості.
  • Не повинно бути дефіциту вітаміну С (їмо шипшину, обліпиху, смородину чорну, ківі), магній (його складно набрати з продуктів) і цинк (морепродукти, яйця, гарбузове насіння, кедровий горіх).

Проконсультуйтеся зі своїм лікарем.