Щоб не було проблем зі шлунком: нутріціолог порадила, що їсти у подорожі
Передноворічний час для багатьох також - період відпусток та подорожей. Щоб свята пройшли без отруєнь та проблем зі шлунком, у дорозі дуже важливо харчуватися правильно.
Нутриціолог Євгенія Хелм дала у своєму Instagram прості поради, що є у подорожі.
Правила харчування у дорозі
1. Взяти в дорогу води - якщо хочемо їсти, спочатку п'ємо.
2. Робимо щільний сніданок з ухилом на білки та жири.
3. Візьміть із собою продукти:
- авокадо
- цільнозерновий хліб
- відварені яйця
- яблука
- огірки
- можна взяти з собою кокосове молоко, щоб додавати до напоїв
- горішки
- допустимо гіркий шоколад
Намагайтеся вибирати в придорожніх кафе прості страви: тушковану рибу, гречка, овочі, салати з маслом і т. д.
Що варто їсти у дорозі (фото: pexels.com)
Підійде все, що гранично просте, не містить засмаженої скоринки та тонни канцерогенних жирів! Не вживайте салати з майонезом, білий хліб та булки.
Головне правило - розбити свій день на три прийоми їжі і слідувати цьому графіку в дорозі, тоді все складеться найкращим для вас чином.
Як не переїдати в дорозі
Багато чого - це наша сила звички та робота нашого головного мозку, тому ми переїдаємо. Так, у дорозі ми втомлюємося і потрібна емоційна розрядка, але постарайтеся замінювати такі стрибки жировим перекушуванням або гарячими напоями із середньоланцюжковими жирними кислотами за типом МСТ.⠀
Будьте здорові та приємних подорожей!
Раніше нутріціолог розповіла, як підтримати печінку за допомогою одного-єдиного засобу.