Вам обов'язково сподобається: Клопотенко розповів, як урізноманітнити смак шампанського
Традиційний новорічний напій – шампанське і саме його наливають у келихи під бій курантів. Переможець кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, як можна освіжити та урізноманітнити смак шампанського.
На своєму сайті Клопотенко розповів, що йому захотілося урізноманітнити традиційний смак шампанського і він вирішив додати в нього цитрусові.
"Ігристі вина і шампанське – самі новорічні напої. Мені захотілося трохи урізноманітнити традиційний варіант, і я вирішив, що потрібно додати до шампанського якихось цитрусових. Я зупинив свій вибір на грейпфруті, його невелика терпкість відмінно поєднується з ігристими винами та має свіжий смак. Спробуйте і ви урізноманітнити класичний напій, вам обов'язково сподобається", - написав кулінар.
Шампанське з грейпфрутом
На підготовку піде 5 хвилин і стільки ж на приготування.
Склад:
- Вино (ігристе або шампанське, брют або напівсолодке – в залежності від уподобань) -1 пляшка.
- Грейпфрут – 2 шт.
- Лід – до свого смаку.
Як приготувати:
Грейпфрути помити, розрізати навпіл і видавити з них сік. Можна це робити руками, а можна скористатися пресом для цитрусових.
Сік грейпфрута розлити по келихах, і він повинен займати 1/3 стакану. Можна регулювати самостійно співвідношення соку та ігристого вина.
В келихи з соком долити ігристе вино.
Прикрасити коктейль можна кружечками грейпфрута.
Якщо є бажання - у напій можна додати кубики льоду.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Євген Клопотенко запропонував свій оригінальний рецепт салату Олів'є.
А також ми розповідали про те, що Клопотенко дав рецепт закуски, від якої життя стає краще.