ua en ru

Олів'є без шкоди для фігури: рецепт корисного салату від дієтолога

Олів'є без шкоди для фігури: рецепт корисного салату від дієтолога Ілюстративне фото (pexels.com)

Практично неможливо зустріти сім'ю, на чиєму столі не буде салату олів'є в новорічну ніч. Але як зробити його корисним? Щоб не переживати про фігуру і своє самопочуття після новорічних свят. Олів'є може бути саме таким!

Рецептом корисного святкового салату дієтолог Наталія Макієнко поділилася в Instagram.

Отже, на 3-4 порції нам знадобиться:

  • Морква-2-3 шт
  • Картопля (для їжі в обід) або кабачок ( для "нічного столу" - 1 шт
  • Яйце - 1 шт
  • Огірки - 4 шт
  • Малосольні огірки - 1-2 шт
  • Креветки відварні ~150-200 г (можна без них, або замінити на червону рибу)
  • Горошок зелений (краще купити заморожений і відварити, але в крайньому випадку раз на рік і консервований підійде) - 3-4 ст. л.
  • Червона ікра за смаком
  • Кріп і зелена цибуля за смаком
  • Майонез додаємо в салат при подачі, порційно (можна домашній)

Олів'є без шкоди для фігури: рецепт корисного салату від дієтолога

Ілюстративне фото (pexels.com)

Готуємо:

1. Відварюємо моркву до напівготовності (це дозволить поєднувати її з картоплею і не "перетворить" в джерело великої кількості цукру і крохмалю), в такому вигляді і на вечерю можна. Потім відварюємо яйця. Креветки відварюємо до готовності або розморожуємо (дивлячись які у вас).

2. Нарізаємо моркву, свіжі і малосольні огірки (я люблю все нарізати дрібно, але це справа смаку). Креветки ріжемо навпіл (залежить від розміру креветок, якісь можна і цілими залишити).

Олів'є без шкоди для фігури: рецепт корисного салату від дієтолога

Ілюстративне фото (pexels.com)

3. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо горошок і зелень.

4. Заздалегідь салат я не заправляю - тільки перед подачею + прикрашаю ікрою і зеленню.

Для веганського олів'є без яєць і креветок - рецепт майонезу з кешью:

На 2-3 порції знадобиться: 50-60 г кешью, сік ¼ лимона, 1 чайна ложка гірчиці, 50-70 мл води, сіль і перець за смаком.

Готуємо:

1. Заливаємо горіхи водою кімнатної температури і залишаємо мінімум на 15-30 хвилин, потім промиваємо.
2. Пюрируємо всі інгредієнти для соусу і поступово додаємо воду до потрібної консистенції.