ua en ru

Чому не можна їсти пюре з котлетою: дієтолог розповіла про шлаки і токсини

Чому не можна їсти пюре з котлетою: дієтолог розповіла про шлаки і токсини Улюблене багатьма поєднання виявилося шкідливим? (фото: pexels.com)

Ви також полюбляєте пюре з котлеткою? Знаєте, що картопля – це крохмаль, а для розщеплення крохмалю потрібне лужне середовище?

А ось м'ясо – найважчий високобілковий продукт, для розщеплення якого потрібне кислотне середовище!

Що ж виходить? Коли ви їсте такі продукти разом, то нейтралізуєте і ту, і іншу середу.

За хімічним складом їжа ділиться на білки, жири і вуглеводи. Кожній з них потрібна своя середу (кисла, нейтральна, або лужна) + ферменти, щоб перетравитися.

Якщо ви змішуєте не ті продукти, то шлунок починає виробляти і кислоту, і луг, повністю нейтралізуючи дію. Вони утворюють в організмі шлаки, токсини, запускають процеси бродіння і гниття.

Ці отрути за допомогою кровоносної системи розносяться по всьому тілу. Звідки ж тут взятися силам, енергії і здоров'ю в результаті?

Про це розповіла у своєму блозі про здорове харчування в Instagram нутриціолог Анна Гоголева.⠀

Основні заборони в поєднанні продуктів

  • Білок і крохмаль

Різні соки для засвоюваності продуктів – рівно незасвоєна їжа.

  • Білок і білок

Для кожного виду білка організм повинен виробляти певні види ферментів і соків, виходить занадто велике навантаження. Краще розподілити білок на різні прийоми їжі.

  • Кислота і крохмаль

Справа в тому, що крохмаль починає розщеплюватися ферментом в слині – птіаліном і навіть маленька концентрація кислоти цей фермент руйнує.

Наприклад, картопля, банани, злаки і бобові не варто їсти з продуктами, що містять кислоти (ягоди, помідор).

Чому не можна їсти пюре з котлетою: дієтолог розповіла про шлаки і токсиниЯк поєднувати між собою продукти? (фото: pexels.com)

  • Білок і тваринний жир

Жири уповільнюють перетравлення білків, так як гальмують вироблення ферментів шлункового соку. Але якщо додати до страви овочі, то ви нейтралізуєте дію жирів і нормалізуєте засвоюваність білка. Але овочі повинні бути сирими!

  • Кислота і білок

Через кислі продукти пепсин буде виділятися набагато повільніше, гальмуючи перетравлювання білка.

  • Жир і цукор
  • Крохмаль і цукор
  • Жир і жир

Наприклад: горіхи і авокадо змішувати не можна, а ось авокадо з бананами, сухофруктами і овочами – ідеально.

Пам'ятайте, саме від поєднання продуктів залежить наша молодість, здоров'я, енергія і життєвий тонус! Ці правила підійдуть для людей, які хочуть відновити здоров'я.