Корисно для фігури і здоров'я: нутриціолог поділилася рецептом простого і смачного сніданку
Що приготувати на сніданок, щоб смачно і корисно, а ще – щоб фігура не постраждала?
Нутриціолог Анна Біоторіум у своєму блозі про корисне харчування в Instagram запропонувала в приготуванні такого сніданку використовувати зелену гречку.
"Відмінність зеленої гречки від коричневої на користь першої – незаперечна, саме вона є найціннішим джерелом багатьох вітамінів, корисних мікро- і макроелементів і амінокислот.
Зелена гречка менш піддається термічній обробці. Велика частина корисних для здоров'я речовин не витримує високих температур, тому розпадається при обсмажуванні. Це означає, що карамельно-коричнева крупа вже не може похвалитися цінним складом", – розповіла нутриціолог.⠀
Рагу із зеленої гречки (фото: instagram.com/biotorium)
Гречане рагу ⠀
- 1 / 2 шт моркви,
- 5 суцвіть брокколі,
- 1 / 2 кабачка,
- 100 гр гречки,
- 200-300 мл води,
- 1 ст. л. рослинного масла,
- сіль – за смаком,
- 1 пучок порізаної зелені для прикраси.
Приготування⠀
1. Довести воду до кипіння, окремо в чайнику.
2. Нарізати брокколі, кабачок і моркву.
3. Нагріти масло і викласти овочі. Гасити 5 хвилин.
4. Додати гречку і сіль, перемішати і залити окропом.
5. Накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати близько 10 хвилин.
6. Після цього вимкнути вогонь і залишити блюдо трохи постояти із закритою кришкою, щоб гречка розпарилася.
7. Подавати, присипавши зеленню.
Приємного апетиту!
Раніше нутриціолог розповіла, як почистити організм після свят, простий спосіб.