ua en ru

Корисно для фігури і здоров'я: нутриціолог поділилася рецептом простого і смачного сніданку  

Корисно для фігури і здоров'я: нутриціолог поділилася рецептом простого і смачного сніданку   Кава – це не корисний сніданок (фото: pexels.com)

Що приготувати на сніданок, щоб смачно і корисно, а ще – щоб фігура не постраждала?

Нутриціолог Анна Біоторіум у своєму блозі про корисне харчування в Instagram запропонувала в приготуванні такого сніданку використовувати зелену гречку.

"Відмінність зеленої гречки від коричневої на користь першої – незаперечна, саме вона є найціннішим джерелом багатьох вітамінів, корисних мікро- і макроелементів і амінокислот.

Зелена гречка менш піддається термічній обробці. Велика частина корисних для здоров'я речовин не витримує високих температур, тому розпадається при обсмажуванні. Це означає, що карамельно-коричнева крупа вже не може похвалитися цінним складом", – розповіла нутриціолог.⠀

Корисно для фігури і здоров'я: нутриціолог поділилася рецептом простого і смачного сніданку  Рагу із зеленої гречки (фото: instagram.com/biotorium)

Гречане рагу ⠀

  • 1 / 2 шт моркви,
  • 5 суцвіть брокколі,
  • 1 / 2 кабачка,
  • 100 гр гречки,
  • 200-300 мл води,
  • 1 ст. л. рослинного масла,
  • сіль – за смаком,
  • 1 пучок порізаної зелені для прикраси.

Приготування

1. Довести воду до кипіння, окремо в чайнику.

2. Нарізати брокколі, кабачок і моркву.

3. Нагріти масло і викласти овочі. Гасити 5 хвилин.

4. Додати гречку і сіль, перемішати і залити окропом.

5. Накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати близько 10 хвилин.

6. Після цього вимкнути вогонь і залишити блюдо трохи постояти із закритою кришкою, щоб гречка розпарилася.

7. Подавати, присипавши зеленню.

Приємного апетиту!