Корисно для всієї родини: нутриціолог дала простий рецепт піци без глютену
Піца буде в рази кориснішою за ресторанну, якщо зробити її самостійно, додавши в тісто цвітної капусти. По-перше, це дуже смачно, по-друге, в такому тесті немає глютену, зате є величезна кількість поживних речовин.
Про це у своєму Instagram розповіла нутриціолог Надя Андрєєва.
Користь цвітної капусти
Цвітна капуста - великий помічник для нашої печінки і для системи детоксикації. Хрестоцвіті овочі, до яких відноситься кольорова капуста, містять поживні речовини, які дозволяють організму виробляти власні антиоксиданти, включаючи глутатіон, а також допомагають виводити надлишок естрогену.
Капустяні багаті вітаміном C, вітаміном K, фолієвою кислотою, вітамінами B5 і B6, холіном і кверцетином.
У цвітної капусти дуже низький глікемічний індекс і при цьому вона містить достатню кількість клітковини. Завдяки цьому після страв з цвітної капусти довше зберігається відчуття ситості і баланс цукру в крові.
Такою піцою можна годувати дітей (фото: instagram.com/happynadyaz)
Піца з цвітної капусти, простий рецепт
Інгредієнт:
- 450 грам цвітної капусти,
- 1 велике яйце (попередньо збийте),
- 1/3 склянки м'якого козячого сиру (необов'язково),
- 1 чайна ложка сушеного орегано,
- 1/4 чайної ложки солі.
Спосіб приготування
1. Розберіть капусту на суцвіття і приготуйте їх на пару. Потім подрібніть їх в кухонному комбайні, поки капуста не стане схожою за текстурою на рис.
2. І ось головний секрет хрусткого тіста: відіжміть вийшов капустяний "рис" через марлю або через тканинний мішок для рослинного молока. Потім перекладіть підсушений капустяний рис в миску і змішайте з яйцем, спеціями і сіллю.
3. За бажанням, додайте м'який козячий сир, який додасть скоринці ще більш апетитну текстуру. Якщо у вас немає під рукою сиру, просто пропустіть цей крок.
Налягайте на ці продукти: лікар розповіла, як запобігти гіперпігментації шкіри
4. Розподіліть тісто лопаткою і руками по деку, застеленому пекарської папером або пекарському килимку, попередньо змащеному маслом.
5. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте, поки скоринка не стане сухою і золотистою, потім переверніть і випікайте ще кілька хвилин.
6. Дістаньте корж і покладіть на нього свою улюблену начинку для піци, наприклад, домашній томатний соус, оливки і сир, потім поверніть піцу в духовку. Випікайте ще 5-10 хвилин, поки сир не розплавитися. Приємного апетиту!
Нагадаємо, нутриціолог розповіла, які цукрозамінники варто вибирати.