Ви теж звикли вважати, що майонез - найкраща, але все ж таки шкідлива заправка? А новорічні салати - це жирна їжа, яка не несе ніякої користі організму, хоч вона і така смачна!
Нутриціолог Євгенія Хелс у своєму Instagram дала рецепти шести корисних заправок для салатів і ще раз довела, що салати на різдвяному столі можуть бути не тільки смачними і ситними, але і корисними.
Кунжут підсушити в духовці до світло-коричневого кольору. Додати масло і пробити блендером до одного стану.
1. Арахіс - 50 гр (вибирайте хорошої якості, трохи підсушіть на сковороді).
2. Соєвий соус (краще Тамарі) - 30 мл.
3. Апельсиновий сік - 60 мл.
4. Рисовий оцет - 20 мл.
5. Кунжутне масло - 30 мл.
Все збити блендером до однорідного стану.
1. Велике стигле авокадо - 1 шт.
2. Лайм - 1 / 2 шт. (можна більше).
3. Сіль морська або рожева - за смаком.
4. Петрушка - 20 гр.
5. Часник - 5 гр (1 зубчик).
6. Кокосове молоко - 70-80 мл.
7. Хрін або гірчиця - за смаком
Все збити блендером до однорідного стану.
1. Горіхи волоські - 20 гр.
2. Олія оливкова - 40 мл.
3. Гірчиця - 10 гр.
4. Кінза - 10 гр.
5. Часник - 1 зубчик.
6. Сіль, перець - за смаком.
Все збити блендером до однорідного стану.
1. Авокадо - 120 гр.
2. Мигдальне молоко - 100 мл.
3. Гірчиця - 30 гр.
4. Соєвий соус - 15 мл.
5. Оливкова олія - 15 мл.
6. Часник - 10 гр (2 зубчики).
7. Сіль, перець, зелень - за смаком.
Все збити блендером до однорідного стану.
1. Сирі горіхи кешью - 130 гр.
2. Вода - 1/2 склянки.
3. Лимонний сік - 2 ст. л.
4. Сіль - за смаком.
Горішки замочуємо у воді, можна на ніч. Потім зливаємо воду, поміщаємо інгредієнти в блендер і збиваємо до однорідної маси.
Раніше нутриціолог розповіла, що взяти з собою в літак для шлунка і хорошого сну.