М'ясні бульйони багаті мікроелементами, вітамінами. Вони допомагають в лікуванні застуд і в реабілітаційний період. Зупиняють кашель, запалення в горлі, збивають температуру. Курячий корисний саме для лікування ГРЗ і ГРВІ. Яловичий і овочевий бульйони відновлюють і зміцнюють імунітет.
Рецептами лікувальних бульйонів нутриціолог Світлана Нікітчук поділилася у своєму Instagram.
Курячий бульйон від застуди.
Обов'язково курка повинна бути вирощена в екологічно чистому середовищі, без додавання хімії і речовин, що прискорюють зростання. Інакше користі 0.
⠀
М'ясо замочити на 2-3 години, промити. Залити водою, через 10 хв після закипання, злити воду, додати нову і всі інші інгредієнти. В процесі знімати накип і посолити.
М'ясо виварювати на повільному вогні, так буде найбільша концентрація корисних речовин і вітамінів. Прикрасити зеленню.
⠀
Ілюстративне фото (pexels.com)
М'ясний бульйон
⠀
⠀
М'ясо замочити на 2-3 години, промити непроточною водою, щоб не вимити кістковий мозок, в якому корисні вітаміни і мікроелементи. Кістка і мозок роблять бульйон наваристим. М'ясо залити водою, довести до кипіння, через 15 хвилин злити і налити чисту воду.
Дати закипіти і додати: сіль, 4 горошини чорного перцю, морква, розрізану на дві частини, лавровий лист, головку цибулі. Млоїмо бульйон на невеликому вогні 3-4 години. У готовий бульйон перед зняттям за 5 хвилин кладуть 3 розрізаних зубчики часнику. Прикрасити зеленню.
⠀
Овочевий бульйон.
⠀
⠀
Всі інгредієнти (крім перцю і зелені) нарізати крупно, залити водою і довести до кипіння на малому вогні. Підсолити і додати лавровий лист і перець горошком.
Загальний час кипіння 15-17 хвилин, за 7 хвилин до зняття з додати перець чилі і посічену зелень. В цей же бульйон можна індивідуально додавати томати, часник, перець мелений (чорний або запашний).
Ілюстративне фото (pexels.com)⠀
Як бачите, ніяких премудростей. Але ми так часто нехтуємо простими, доступними способами лікування і профілактики. Адже простіше випити ліки.
Раніше дієтолог розповіла, з чим їсти гречку для максимальної користі і смаку.