ru ua

Як правильно заїдати стрес: експерт поділилася дієвою порадою без зайвих кіло

Як правильно заїдати стрес: експерт поділилася дієвою порадою без зайвих кіло Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Автор: Lite

Стрес і негативні емоції часто є каталізатором харчових зривів, коли свій смуток нестримно хочеться заїсти чимось смачним. Але така тактика неправильна, а як її коригувати розповіла нутриціолог Юлія Макаренкова.

Хтось на стресі нічого не їсть, оскільки відбувається викид норадреналіну і можна сказати, що апетит блокується надовго, поки людина не повернеться у звичне стан, запевняє експерт на сторінці в Instagram.

Інші ж починають поїдати солодке в необмеженій кількості, т. к. не можуть себе контролювати. Такий механізм обумовлений падінням рівня дофаміну, і їжа, особливо солодка - це швидкий спосіб його підняти.

І це не зовсім правильна тактика, яка ні до чого доброго не приведе.

Що є в стані стресу? Тверду їжу: яблуко, морква, селера, топінамбур, редис.

Жування знижує рівень кортизолу в слині і зменшує відчуття тривоги і прибирає інші неприємні симптоми стресу. Також жування може підняти настрій за рахунок посилення викиду серотоніну.

Як правильно заїдати стрес: експерт поділилася дієвою порадою без зайвих кіло
⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Нарешті, жування посилює активацію мозкового кровотоку за рахунок активації роботи трійчастого нерва. Це - свого роду фізична активність, яку ми можемо обдурити мозок.

Також нутриціолог нагадала, що стрес безпосередньо впливає на травлення.

Як допомогти травленню?

  • Ретельно пережовуйте їжу.
  • Уникайте стресу під час прийомів їжі.
  • Прийом їжі повинен тривати, принаймні, 20 хвилин.

Як правильно заїдати стрес: експерт поділилася дієвою порадою без зайвих кіло

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Продукти, що підтримують травлення:

  • Свіжовичавлений морквяний сік (підтримує слизову оболонку кишківника).
  • Сік селери (стимулює перистальтику кишківника і полегшує стан при запорі). Тут важлива кількість тієї самої селери.

Продукти, що зменшують газоутворення у кишечнику: фенхель, імбир, кориця, кардамон, кмин, лакриця, орегано, петрушка, олія м'яти перцевої, розмарин, шавлія, меліса, кріп, чебрець.