Грейпфрут вважають диво-фрукт для схуднення, але чи так це? Ви знали, що грейпфрут - це фрукт від схрещування помело і апельсина? Його так назвали тому, що росте він гронами як виноград і є вітамінною бомбою.
Дієтолог Ольга Безугла в Instagram розкрила правду про грейпфрут.
Грейпфрут - продукт з низьким вмістом калорій, але при цьому він багатий поживними речовинами. Це прекрасне джерело вітамінів А і С.
Цей сезонний фрукт має низький глікемічний індекс, а значить забезпечує організм поживними речовинами, але не робить значного негативного впливу на рівень глюкози в крові.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Дослідження виділяють цей фрукт як такий, що "значно знижує ризик діабету 2 типу". Також автори цих досліджень встановили, що грейпфрут містить нарингін, який медики використовують для поліпшення толерантності до глюкози у людей з діабетом 2 типу.
Існує міф, що грейпфрут сприяє схудненню. Однак науково це не доведено - ні в одному дослідженні не говориться про те, що грейпфрут може допомогти знизити вагу.
Але все ж вчені прийшли до висновку, що грейпфрут нормалізує кров'яний тиск і рівень ліпідів (жирів) в крові, що, ймовірно, відбувається за рахунок достатньої кількості клітковини.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Грейпфрут - багате джерело антиоксидантів, таких як вітамін С. Невеликий плід може забезпечити 68,8 мг вітаміну С при рекомендованому споживанні - 75 мг в день для жінок і 90 мг для чоловіків. А вітамін С відіграє життєво важливу роль в утворенні колагену, основою системи підтримки шкіри!
Невеликий грейпфрут також містить 2270 мкг лікопіну, який є ще одним антиоксидантом.
І, звичайно ж, дуже важливо, що в ньому вода і клітковина. Зокрема, невеликий грейпфрут вагою 200 г містить 182 г води і 2,2 г клітковини.
Обидва можуть допомогти запобігти запору та сприяти регулярному здоров'ю травного тракту.
Нагадаємо, що раніше нутриціолог Ольга Усенко назвала топ-11 продуктів, які варто прибрати при переході на правильне харчування.