Терміново викинути: нутриціолог назвала топ-8 розрекламованих продуктів, які не можна їсти
Продукти, які всі звикли вважати корисними для здоров'я, завдяки рекламі і частому згадуванню в соцмережах, не завжди виявляються такими насправді.
Нутриціолог Євгенія Хелс у своєму блозі про здоровий спосіб життя в Instagram розвіяла міф про топ-8 продуктів, які багато хто називає корисною їжею.
Деякі з них не несуть ніякої поживної цінності, а інші можуть нашкодити здоров'ю. Терміново викинути з холодильника!⠀
1. Крабові палички
Мабуть, всі знають їх склад, там краба немає, а то, що ми їмо – це заміс з білої риби, крохмалю, яєчного білка, солі, цукру і купи всякої хімії у вигляді підсилювача смаку та іншої туфти. Замініть в салаті морепродуктами.⠀
2. Ванілін
Не має нічого спільного з натуральною ваніллю.
Синтетичний ванілін може бути зроблено з нафти, відходів паперового виробництва, бобів тонка, кам'яновугільної смоли.
А натуральний стручок зараз – велика рідкість у продажу.⠀
3. Молочний улун ⠀
Це чай, який не вдався до смаку, ароматизований і відправлений на експорт. У Китаї його не п'ють. Справжній китайський чай повинен поміняти свій смак під час чаювання кілька разів.
Викиньте його з дому, в такому чаї користі немає.⠀
4. Васабі
Справжній – дуже дорогий, для його приготування використовуються 3-4 літні кореневища, а також ціна такого кореня – більше 200 євро за кілограм, тому те, що ми їмо – це хрін з ароматизаторами і барвниками.⠀
Васабі – це не васабі? (фото: pexels.com)
5. Корейська спаржа
Не має нічого спільного зі спаржею. Це піна, зібрана зверху звареного соєвого молока і називається це фучжу, пам'ятаємо, що соя часто є генно-модифікованим продуктом, не можна людям з АІЗ і тим, у кого проблеми з естрогендомінуванням.⠀
6. Горіхи макадамія
Обробляється ароматизатором і смак його зовсім інший.⠀
7. Кориця
Насправді, це – касія, справжня цейлонська кориця має тонку структуру і розсипається в руках при легкому стисненні. Касія має велику кількість кумарину, який накопичується в організмі, може привести до головних болів і інтоксикації.⠀
Справжня кориця розсипається в руках (фото: pexels.com)
8. Пальмова олія
Справжнє пальмове масло може мати навіть позитивний вплив на наше здоров'я, але те, що ми їмо в продуктах харчування з полиць в магазинах, – це технічне пальмове масло, яке можна використовувати тільки в промислових умовах. У ньому занадто велика кількість гліцеринових ефірів.
Це дуже шкідливо для нашого здоров'я.
Тому перед тим, як купити булочку, дитяче печиво, молочні продукти та інші кондитерські вироби, прочитайте етикетки, а краще зовсім пройти повз!⠀
Раніше нутриціолог розповіла, як почистити організм після свят, простий і приємний спосіб.