ua en ru

Терміново викинути: нутриціолог назвала топ-8 розрекламованих продуктів, які не можна їсти

Терміново викинути: нутриціолог назвала топ-8 розрекламованих продуктів, які не можна їсти Нутриціолог Євгенія Хелс (фото: instagram.com/evgeniia_health)

Продукти, які всі звикли вважати корисними для здоров'я, завдяки рекламі і частому згадуванню в соцмережах, не завжди виявляються такими насправді.

Нутриціолог Євгенія Хелс у своєму блозі про здоровий спосіб життя в Instagram розвіяла міф про топ-8 продуктів, які багато хто називає корисною їжею.

Деякі з них не несуть ніякої поживної цінності, а інші можуть нашкодити здоров'ю. Терміново викинути з холодильника!⠀

1. Крабові палички

Мабуть, всі знають їх склад, там краба немає, а то, що ми їмо – це заміс з білої риби, крохмалю, яєчного білка, солі, цукру і купи всякої хімії у вигляді підсилювача смаку та іншої туфти. Замініть в салаті морепродуктами.⠀

2. Ванілін

Не має нічого спільного з натуральною ваніллю.

Синтетичний ванілін може бути зроблено з нафти, відходів паперового виробництва, бобів тонка, кам'яновугільної смоли.

А натуральний стручок зараз – велика рідкість у продажу.⠀

3. Молочний улун ⠀

Це чай, який не вдався до смаку, ароматизований і відправлений на експорт. У Китаї його не п'ють. Справжній китайський чай повинен поміняти свій смак під час чаювання кілька разів.

Викиньте його з дому, в такому чаї користі немає.⠀

4. Васабі

Справжній – дуже дорогий, для його приготування використовуються 3-4 літні кореневища, а також ціна такого кореня – більше 200 євро за кілограм, тому те, що ми їмо – це хрін з ароматизаторами і барвниками.⠀

Терміново викинути: нутриціолог назвала топ-8 розрекламованих продуктів, які не можна їстиВасабі – це не васабі? (фото: pexels.com)

5. Корейська спаржа

Не має нічого спільного зі спаржею. Це піна, зібрана зверху звареного соєвого молока і називається це фучжу, пам'ятаємо, що соя часто є генно-модифікованим продуктом, не можна людям з АІЗ і тим, у кого проблеми з естрогендомінуванням.⠀

6. Горіхи макадамія

Обробляється ароматизатором і смак його зовсім інший.⠀

7. Кориця

Насправді, це – касія, справжня цейлонська кориця має тонку структуру і розсипається в руках при легкому стисненні. Касія має велику кількість кумарину, який накопичується в організмі, може привести до головних болів і інтоксикації.⠀

Терміново викинути: нутриціолог назвала топ-8 розрекламованих продуктів, які не можна їсти Справжня кориця розсипається в руках (фото: pexels.com)

8. Пальмова олія

Справжнє пальмове масло може мати навіть позитивний вплив на наше здоров'я, але те, що ми їмо в продуктах харчування з полиць в магазинах, – це технічне пальмове масло, яке можна використовувати тільки в промислових умовах. У ньому занадто велика кількість гліцеринових ефірів.

Це дуже шкідливо для нашого здоров'я.

Тому перед тим, як купити булочку, дитяче печиво, молочні продукти та інші кондитерські вироби, прочитайте етикетки, а краще зовсім пройти повз!⠀