Вітаміни круглий рік: дієтолог розповіла, як правильно заморожувати фрукти і овочі
Сезонні овочі та фрукти є джерелом величезної кількості вітамінів і мікроелементів, необхідних організму. Ягоди, зелень, овочі... шкода, що взимку немає такого ж вибору, як зараз. Але є прекрасний спосіб це зберегти. Заморожування - це кращий варіант зберегти смак і користь овочів і ягід на весь рік.
Дієтолог-нутриціолог Міла Микитюк розповіла в Instagram, як же правильно заморозити продукти, щоб зберегти їхні корисні якості.
Адже так класно, коли взимку завжди під рукою є свіжа зелень. Можна додати її в будь-яку страву і вона заграє новими фарбами.
У чому плюси заморозки:
1. Це зручно. Не потрібно кожен раз мити, чистити, різати овочі. Можна просто дістати з морозилки і додати в ваше блюдо.
2. Це корисно. Зазвичай заготовки робляться в сезон. А це означає, що в плодах збережеться найбільша кількість вітамінів.
І не обов'язково морозити продукти тазиками. Навіть маленька кількість подарує вам взимку нереальне задоволення.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Загальні правила заморозки:
Ретельно вибирайте плоди. Вони повинні бути стиглими, без гнилі і пошкоджень.
Обов'язково промийте все перед заморожуванням.
Розподіліть продукти за спеціальними пакетами і закрийте їх герметично, щоб не ввібрали сторонні запахи.
Розділіть все на порції. Якщо розморожувати і заморожувати ягоди і фрукти, вони втратять свої вітаміни і навіть можуть бути небезпечні для здоров'я. Тому заморожуйте в такій кількості, яку ви зможете з'їсти за раз.
Ілюстративне фото (pexels.com)
Слідкуйте за термінами зберігання. Якщо температура в морозилці -18 і нижче, то можна зберігати продукти до 12 місяців. Якщо -12 або вище, то не більше 4 місяців.
Розморожуйте продукти поступово: у холодильнику або при кімнатній температурі. Але ні в якому разі не розігрівайте в мікрохвильовці і не обдавайте окропом. Інакше вся користь випарується.
Можна, звичайно, купити заморожені овочі в магазинах цілий рік. Але не завжди можна бути до кінця впевненим в їх користі. Часто в такі суміші додають сіль або білий рис, картоплю. Назвати такі суміші дієтичними точно не можна. Тому готуйте сані влітку і подбайте, щоб навіть взимку у вас в холодильнику були улюблені і корисні ягоди і зелень.
Нагадаємо, що раніше дієтолог Альбіна Комісарова назвала топ-10 причин, що заважають схуднути.