Тримати рівень глюкози та інсуліну під контролем можливо за допомогою "правильних" продуктів.
Про це розповіла лікар-ендокринолог Катерина Григор'єва у своєму Telegram-каналі.
Вона дала список простих продуктів, який допоможе правильно скласти раціон, щоб тримати рівень глюкози та інсуліну під контролем.
Мають м'який жовчогінний ефект, містять велику кількість антиоксидантів: селен, лютеїн, зеаксантин, багато корисних ненасичених жирів. Це повний комплекс незамінних амінокислот, який засвоюється на 95%. Вони багаті лецитином, який зміцнює пам'ять і роботу розуму, відновлює мембрани клітин, покращує стан нервової системи, дає насичення і енергію.
Це антиоксидант, який містить дуже багато калію, вітаміну В, PP, C, олеїнову кислоту.
Високий вміст Омега-3, риба заповнює дефіцит В12, який призводить до швидкої стомлюваності.
Це нерозчинна клітковина, природний сорбент, а також їжа для корисної мікрофлори кишечника - працює на імунітет, багатий вітаміном С, володіє онкопротективним дією, допомагає в боротьбі із зайвою вагою.
Містять сірковмісні метаболіти, які при розщепленні мікробами сприяють зниженню хронічного запалення і ризику онкопатологій.
Знижує тиск, виводить з організму надлишок рідини і сечової кислоти, знімає набряки, зміцнює серцевий м'яз.
Вона багата білками, містить багато фосфору, селену.
Містить близько 15% середньо - і коротколанцюгових жирних кислот, добре засвоюється, збільшує рівень енергії і надовго насичує, джерело вітаміну А, Д, Е, РР, В2, В1, фосфору, кальцію і селену.
Це доступне джерело білків, жирів, а також триптофану, який дуже важливий для глибокого здорового сну.
Підвищує імунітет, виводить токсини, позбавляє від головного болю.
Раніше нутриціолог назвала топ-10 натуральних засобів, які допомагають при коронавірусі.