Кокосову олію застосовують при хворобах і шкірних захворюваннях. Вонааздатне глибоко проникати в шкіру, а це - ідеально для сухої шкіри. Але не всі міфи про кокосову олію однаково правдиві.
Про це розповіла косметологиня і консультант зі здорового харчування Ганна Галіцинаі в ефірі каналу "Україна".
Кокосова олія давно вже увійшла у звичне користування господинь. Сучасні красуні використовують його також для догляду за волоссям, нігтями та обличчям, для лікування і навіть для приготування їжі.
"Кокосова олія містить велику кількість насичених жирів, а це має гарний вплив на в'ялу і дуже суху шкіру", - коментує Анна Галіцина.
Все - через вміст корисних речовин і вітамінів. Кокосова олія багата вітамінами А, Е і К, містить лауринову кислоту і кальцій. Також вона здатна захищати шкіру від вітру, холоду і сонця.
Кокосове масло - корисне чи ні? (фото: pexels.com)
Однак вже можна нарахувати ряд міфів, пов'язаних з олією. Мовляв, в її складі є поліненасичені жири, які вважають корисними, проте значно більше там насичених, які погано засвоюються організмом.
"Така кількість насичених жирів, яку вміщує кокосова олія - більше 65%, може провокувати поганий холестерин в крові, що в свою чергу викликає серцево-судинні захворювання", - пояснює експерт.
"Лікувальні властивості і антиоксидантні властивості у олії є, але існує безліч різних олій, які не провокують захворювань. Тому кокосову я все ж не рекомендую використовувати в їжу", - зазначила Галіцина.
Худнути на беконі і вершках-небезпечно: нутриціолог розповіла всю правду про кето-дієту
Ну і третій міф - щоденне вживання кокосової олії сприяє схудненню. Такі дослідження дійсно проводили, але кількість випробувачів занадто низька, щоб вірити даним, а якщо згадати, яку кількість жирів містить кокосовеа олійка, виявиться, що схуднути з її допомогою важко.
А ось для чого масло підходить, так це для шкіри голови.
"Олію можна використовувати для шкіри голови і для волосся. Якщо є зайве лущення або свербіж - можна робити маски для волосся", - радить експерт.
Олія додасть волоссю здорового блиску і густоти. Можна придбати 500 мілілітрів за 250-300 гривень.
Зберігати її краще в прохолодному закритому місці, термін придатності - від 2-х до 4-х років.
Раніше нутриціолог розповіла, як відрізнити прості вуглеводи від складних.