ua en ru

Кращий рецепт імбирних пряників до Дня Миколая: приготувати просто!

Кращий рецепт імбирних пряників до Дня Миколая: приготувати просто! Як зробити імбирні пряники вдома (фото: pixabay.com)

До Дня святого Миколая залишається всього кілька днів і незмінною традицією перед святом залишається випічка імбирних пряників. Таке печиво прикрашається кольоровою глазур'ю і вішається на ялинку. Діти його просто обожнюють. Спекти імбирні пряники вдома - зовсім не складно. У нашому матеріалі ми підготували покроковий рецепт випікання цієї солодощі. Спробуйте спекти і ви, у вас обов'язково вийде.

Рецепт імбирних пряників

Для тіста вам потрібно взяти:

  • Пшеничне борошно 500 г
  • Масло вершкове 150 г
  • Коричневий цукор 150 грамів (але можна і звичайний білий)
  • 3 столові ложки меду
  • 2 курячих яйця
  • Мелена кориця за смаком
  • Мелений імбир 2 чайні ложки
  • Мелена гвоздика на кінчику ножа

Для білкової глазурі:

  • 1 яйце (тільки білок);
  • 200-250 г цукрової пудри;
  • 0,5 ч. ложки лимонного соку

Як готувати пряники:

1. Просійте борошно і спеції в глибоку миску. Масло поріжте дрібними кубиками, змішайте з цедрою і енергійно перетріть з борошном до стану вологого піску або хлібної крихти.

2. Цукор злегка збийте з яйцями, додати рідкий мед. Влийте суміш в тісто і замісіть його. В результаті повинен вийти коричнюватий комок. Він не повинен дуже липнути до рук. Готове тісто загорніть в плівку і відправте в холодильник як мінімум на годину.

3. Розкачайте тісто на столі застеленому пергаментом, так при транспортуванні на деко ваші чоловічки не втратять форму. Готовий пласт повинен бути товщиною близько 5 міліметрів, не більше.

4. Виріжте печиво спеціальними формочками, зніміть зайве тісто з пергаменту. Перенесіть папір з пряниковими чоловічками на деко і випікайте 12-15 хвилин при 180 градусах. Вони повинні стати золотистого кольору.

5. Коли чоловічки охолонуть можна наносити глазур.

Кращий рецепт імбирних пряників до Дня Миколая: приготувати просто!

Імбирні пряники легко спекти вдома (фото: maribela.ru)

Як зробити глазур

До білків додайте просіяну цукрову пудру і все перемішайте. Далі на низькій швидкості міксера збийте отриману масу близько двох хвилин. Глазур буде поступово біліти, тільки потім вона стане щільною. Додайте лимонний сік і ще збивайте. Вона не повинна розтікатися. Загалом процес займає десь 10 хвилин. Нанесіть глазур на пряники.

Кращий рецепт імбирних пряників до Дня Миколая: приготувати просто!Невеликий лайфхак

Для того, щоб повісити пряники на ялинку, в той час, як вони ще гарячі, коктейльною трубочкою зробіть в них отвори.

Читайте також як легко приготувати Різдвяний штоллен.