Кращий рецепт імбирних пряників до Дня Миколая: приготувати просто!
До Дня святого Миколая залишається всього кілька днів і незмінною традицією перед святом залишається випічка імбирних пряників. Таке печиво прикрашається кольоровою глазур'ю і вішається на ялинку. Діти його просто обожнюють. Спекти імбирні пряники вдома - зовсім не складно. У нашому матеріалі ми підготували покроковий рецепт випікання цієї солодощі. Спробуйте спекти і ви, у вас обов'язково вийде.
Рецепт імбирних пряників
Для тіста вам потрібно взяти:
- Пшеничне борошно 500 г
- Масло вершкове 150 г
- Коричневий цукор 150 грамів (але можна і звичайний білий)
- 3 столові ложки меду
- 2 курячих яйця
- Мелена кориця за смаком
- Мелений імбир 2 чайні ложки
- Мелена гвоздика на кінчику ножа
Для білкової глазурі:
- 1 яйце (тільки білок);
- 200-250 г цукрової пудри;
- 0,5 ч. ложки лимонного соку
Як готувати пряники:
1. Просійте борошно і спеції в глибоку миску. Масло поріжте дрібними кубиками, змішайте з цедрою і енергійно перетріть з борошном до стану вологого піску або хлібної крихти.
2. Цукор злегка збийте з яйцями, додати рідкий мед. Влийте суміш в тісто і замісіть його. В результаті повинен вийти коричнюватий комок. Він не повинен дуже липнути до рук. Готове тісто загорніть в плівку і відправте в холодильник як мінімум на годину.
3. Розкачайте тісто на столі застеленому пергаментом, так при транспортуванні на деко ваші чоловічки не втратять форму. Готовий пласт повинен бути товщиною близько 5 міліметрів, не більше.
4. Виріжте печиво спеціальними формочками, зніміть зайве тісто з пергаменту. Перенесіть папір з пряниковими чоловічками на деко і випікайте 12-15 хвилин при 180 градусах. Вони повинні стати золотистого кольору.
5. Коли чоловічки охолонуть можна наносити глазур.
Імбирні пряники легко спекти вдома (фото: maribela.ru)
Як зробити глазур
До білків додайте просіяну цукрову пудру і все перемішайте. Далі на низькій швидкості міксера збийте отриману масу близько двох хвилин. Глазур буде поступово біліти, тільки потім вона стане щільною. Додайте лимонний сік і ще збивайте. Вона не повинна розтікатися. Загалом процес займає десь 10 хвилин. Нанесіть глазур на пряники.
Невеликий лайфхак
Для того, щоб повісити пряники на ялинку, в той час, як вони ще гарячі, коктейльною трубочкою зробіть в них отвори.
Читайте також як легко приготувати Різдвяний штоллен.