ua en ru

Один келих за вечерею: нутриціолог розповіла, чи можна пити алкоголь щодня

Один келих за вечерею: нутриціолог розповіла, чи можна пити алкоголь щодня Катерина Йенсен (фото: instagram.com/food4vita)

Одні стверджують, що келих червоного вина за вечерею - це не шкідливо, а навіть корисно. Інші впевнені, що алкоголь апріорі не може бути корисним.

Нутриціолог Катеїна Йенсен розставила крапки над i - і в своєму Instagram розповіла, як алкоголь взаємопов'язаний з гормональними дисбалансами.

Алкоголь знижує ресурси печінки, яка займається активацією і деактивацією всіх гормонів в тілі. Якщо на печінку лягає додаткове навантаження у вигляді алкоголю, то вона..." кидає " гормональні справи - і кидається рятувати ваше тлінне тіло від найсильнішого отрути етилового спирту. Він, на жаль, є у всьому алкоголі, навіть в благородному вині і шампанському.

Випивши навіть келих вина або шампанського, доводиться розплачуватися гормональними дисбалансами в тій чи іншій мірі. За деякими даними така зупинка "гормональних робіт" відбувається на 3 доби.

Це - головна причина, по якій я раджу не пити спиртне кожен день. Навіть якщо це "всього 1 келих вина".

Один келих за вечерею: нутриціолог розповіла, чи можна пити алкоголь щодняНавіть найдорожче шампанське впливає на гормони (фото: pexels.com)

Чим ще небезпечний алкоголь

  • Також алкоголь містить величезну кількість легко засвоюваних цукрів, які збивають для початку інсулін, а потім кортизол, прогестерон, андрогени і навіть естрогени.
  • Як? На жаль, дуже просто: зростає інсулін, зростає кортизон, знижується прогестерон, підвищуються естрогени і андрогени. Втім, солодощі та випічка з білого борошна мають такий самий ефект.
  • Крім цього, за рахунок впливу на цукор в крові, алкоголь погіршує якість сну, знижуючи фазу глибокого сну, коли ми відновлюємося найбільш ефективно.

Харчування та добавки: нутриціолог дала поради, як швидше відновитися після коронавірусу

  • Також страждає виробництво таких важливих гормонів, як мелатонін (відповідає за гарний настрій і відновлення клітин, має ефект антиейдж) і лептин (відповідає за насичення і не дає нам переїдати).

  • Ну і вишенька на торті: алкоголь знижує обмін речовин, спонукаючи щитовидну залозу виробляти більше гормону RT3 (зворотний Т3) - антагоніста гормону швидкого метаболізму Т3.

"І що? Тепер зовсім не пити?"

Ну чому ж?! Якщо ви, як і я, любитель красивоъ вечері в ресторані з келихом вина, то і залиште алкоголь для особливих випадків.