Салат олів'є вважають одним з найпопулярніших страв на святковому новорічному столі українців, однак при цьому гурмани чули чимало неприємних історій про отруєння, пов'язані із вживанням цього салату в "підгулявшому" вигляді.
У переддень застіль важливо пам'ятати, як правильно зберігати олів'є, щоб максимально насолодитися трапезою і не турбуватися за своє здоров'я. Що для цього потрібно - читайте в матеріалі Lite.
Оскільки олів'є є не тільки смачною, але і відносно недорогою стравою, цей нехитрий у приготуванні салат господині зазвичай готують у великій кількості. З'їсти його повністю гостям далеко не завжди вдається, тому після урочистості залишки салату відправляються в холодильник.
При цьому кулінарні експерти зауважують, що вживати застояне олів'є може бути небезпечним для здоров'я. Річ у тому, що деякі інгредієнти олів'є - ковбаса та яйця - в нарізаному вигляді досить швидко псуються. Убезпечити себе і близьких та "врятувати" страву допоможе простий спосіб - слід просто зберігати нарізані складові цього салату в окремих пластикових контейнерах. А для того, щоб потім повернути олів'є його звичний вигляд, достатньо лише безпосередньо перед подачею на стіл знову їх змішати.
Крім того, експерти закликають не забувати, що для продовження терміну придатності олів'є до 18 години слід дотримуватися кількох правил:
Раніше ми писали про те, що знаменитий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився новорічним меню з українських страв, які просто і швидко готувати.
Також нещодавно повідомлялося, що експерт здивувала відповіддю, скільки можна зберігати олів'є, холодець і шубу.