Знежирені дієти наламали чимало дров. Багатьом потім довго доводиться розсьорбувати їх наслідки: від частих застуд до проблем із зачаттям.
Про це у своєму Instagram розповіла ендокринолог Катерина Григор'єва.
"Щоб залишатися здоровими, наше щоденне завдання - їсти достатньо жирів, вибирати для себе і сім'ї правильні їх види в оптимальній пропорції і максимально засвоювати їх. Для цього важливо підтримувати жовчовідтік, реологію жовчі, ферментативну активність підшлункової залози, пити достатньо води і підтримувати мікробіом", - підкреслила Катерина.
Вибирайте корисні жири (фото: pexels.com)
Григор'єва розповіла, що перехід на безжирову дієту часто закінчується не схудненням, а набором зайвої ваги.
"Організму голодно без достатньої кількості жирів - тому він заповнює нестачу енергії за допомогою швидких вуглеводів, а це часто призводить до збільшення ваги і набряклості", - розповіла ендокринолог, додавши, що це - не єдиний наслідок такої дієти.⠀
Відсоток жирової тканини в організмі залежить від статі і віку. Оптимальний відсоток жиру визначається біоімпедансометрією.
"Норма споживання жиру: від 1 грама на 1 кг маси тіла", - розповіла ендокринолог.⠀
Нагадаємо, нутриціолог розвіяла міфи про шкоду солі - життєво необхідна організму.
Читайте також: як провести розвантажувальний день - прості поради від дієтолога.