Надя Андрєєва, фахівець з харчування із 10-річним стажем, нещодавно порадила простий спосіб, як провести діагностику здоров'я самостійно.
Вона попередила, що самолікування ні до чого і, якщо ви погано себе відчуваєте, варто порадитися з лікарем. Але дещо про своє здоров'я можна дізнатися, навіть якщо просто... поглянути в дзеркало на свій язик.
Цього разу у своєму мікроблозі Надія розповіла про користь NAC або АЦЦ (N-Ацетилцистеїн).
"Швидше за все, ви чули про цей препарат, його часто призначають від кашлю, але це далеко не основна з його дій. Цей пост не про хімію і не для зарозумних... і не рекомендація закупитися таблетками. Якщо вам хочеться підтримати здоров'я і оптимальну роботу печінки, тоді читайте", - порадила Андрєєва.
Так давайте розберемося, як підтримати вироблення глутатіону - основного майстер-антиоксиданту, крім Nac у вигляді бада.
Сірка. З рослинних джерел – це всі капустяні, часник, цибуля, брокколі, рукола, цвітна капуста. Ці овочі ефективно підтримують печінку за рахунок того, що ефективно впливають на вироблення глутатіону.
Вітамін С. Мої улюблені джерела вітаміну С - це ківі, броколі, болгарський перець.
Селен. Дуже часто його кількість в продуктах залежить від вмісту в ґрунті. Продукти: яловичина, курка, коричневий рис, бразильські горіхи.
Вітамін А - оптимально отримувати з якісних яєць або печінки, так як бета-каротин часто не оптимально переводиться в вітамін А.
Вітамін Е - горіхи, насіння, темна зелень.
Вітамін В6 - риба, яйця, печінка, овес, квасоля.
Вітамін В12 - морепродукти, сардини, яйця, печінка.
Куркумін - підтримує роботу печінки.
Раніше Надя Андрєєва розповіла, яке харчування допоможе в період відновлення після пологів. Від харчування мами залежить не тільки її здоров'я, але і здоров'я малюка.