Овочі взимку? Обов'язково, адже овочі та зелень - невід'ємна частина здорового і збалансованого раціону в будь-яку пору року! Овочі - це приблизно 1/2-1/3 вашої порції в основний прийом їжі. Мінімум за день - 400-450 г.
Нутриціолог Лора Філіппова запропонувала в Instagram список корисних і доступних взимку овочів.
Взимку вистачає своїх варіантів овочів:
білокачанна капуста. Досить тверда до зими, але її можна гасити і квасити.
а ось з пекінської капусти вийде відмінний салат.
кольрабі. Свіжу на терку в салат і смачно в овочевих супах/пюре.
буряк. Можна запікати-відварювати, а можна сирий на тертку. Всі ж знають салат метелка?
морква. І свіжа, і по-корейськи, і в овочевих соте.
редька біла. У свіжому вигляді на тертку відмінно.
гарбуз. Запікаємо окремо: з корицею як десерт (смачно і корисно додати 1-2 ч л кунжуту) або з маслом, травами і часником. Або свіжу на тертку як частина салату.
гриби!
картопля і батат. Їжте в запеченому вигляді або відварному (але батат так не смачно). Пам'ятайте, більшість людей додають картоплю в раціон як гарнір!
мита зелень в пакетах і мікрогрін.
Ілюстративне фото (pexels.com)
морська капуста, водорості.
черрі. Як на мене, з усіх помідорів взимку тільки вони смачні.