На сьогоднішній день, на жаль, немає способу повністю забрати вірус герпесу з організму, але ми можемо знизити його прояви.
Виявлено те, що амінокислоти, що містяться у продуктах харчування, відповідають за зростання герпесу або, навпаки, за контроль стадії ремісії, – це аргінін та лізин.
Цікаво, що якщо ми їмо продукти, багаті на аргінін (пшеничне борошно, арахіс, мюслі, свинина та ін.), то герпес зростатиме.
І навпаки, якщо ми будемо їсти продукти багаті на лізин, то зможемо контролювати цей процес. Про це розповіла у своєму Instagram нутріціолог Євгенія Хелс.
Корисні продукти можуть "зупинити" герпес (фото: pexels.com)
Це не говорить про те, що потрібно їсти продукти лише багаті на лізин. Ми говоримо про їхнє співвідношення.
Вірус герпесу застосовує амінокислоту аргінін для розмноження нових клітин, лізин подібний до будови на цю амінокислоту, тому вірус починає поїдати лізин і гине.
Тут слід пам'ятати, що лізин - незамінна амінокислота і має надходити з їжею, на відміну аргініну.
Правильне співвідношення лізину та аргініну в їжі має бути приблизно 2:1 або 3:1.
Є дослідження, що саме цей дисбаланс веде до ризику розвитку хвороби Альцгеймера.
Під час дієти постарайтеся виключити ці продукти зі свого харчування. Не варто також захоплюватися апельсинами та мандаринами.
А ось злаки містять мало лізину.
Раніше нутріціолог назвала три продукти, у яких багато кальцію, потрібні для здоров'я кісток.