Швидкість оновлення клітин і здатність тіла відновлюватися безпосередньо залежить від рівня нашої енергії.
Про це у своєму мікроблозі Instagram розповіла нутриціолог Катерина Йенсен.
Фахівець з функціональної медицини назвала, які помилки в харчуванні можуть коштувати людині величезного енергетичного запасу.
"Бережіть себе і свій організм, не змушуйте його витрачати енергію даремно", - порадила Йенсен.
Кава-збиває цукор в крові. Після чашечки (а то й не однієї) день проходить в стилі американських гірок: зліт - падіння - зліт. Причому, кожен наступний зліт буде вже не таким високим, як попередній.
Алкоголь-навантажує печінку, порушує сон, робить нас млявими. Його краще залишити для особливих випадків. Якщо випивати трішки кожен день, то наслідків можна і не відчувати, адже вони звичні. Але вони є, і немаленькі.
Цукор (і всі солодощі) - також збиває рівень цукру в крові. Наслідки ті ж, що з кавою, плюс - "бонуси": ранні зморшки, зайва вага, інсулінова резистентності, підвищений холестерин...
Харчові добавки в продуктах харчування - додають печінки роботи. Замість виведення токсинів, вона займається терміновою евакуацією хімії. Тут також може ховатися причина головних болей.
Медикаменти-навантаження на печінку. Звичайно, є життєво необхідні медикаменти. Але якщо просто розболілися голова або живіт, краще вжити інших заходів. Наприклад, проти головних болей допомагає вітамін С і вода, а при менструальних - магній.
Продукти, які складно засвоюються - на їх перетравлення організм витрачає багато енергії. До них відносяться:
Нагадаємо, нутриціолог розповіла, як позбутися від судинної сіточки: прості секрети.
Читайте також: що з'їсти, щоб поліпшити собі настрій - порада від дієтолога.