Відомий кулінар і переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко дав рецепт традиційних пампушок, які чудово поєднуються з борщем. Але ця випічка може виступати й самостійним блюдом впевнений кухар.
На своєму YouTube-каналі Євген представив рецепт приготування цієї приголомшливої випічки.
Інгредієнти для приготування 12 пампушок
400-450 г пшеничного борошна
250 мл молока
100 г м'якого вершкового масла або рослинної олії
10 г сухих дріжджів
1 ст. л. цукру
½ ч. л. солі
Інгредієнти для грибної заправки
300 г печериць
1 цибулина
2-3 ст. л. рослинного масла
200 мл вершків будь-якої жирності
40-50 г твердого сиру
сіль, перець
Інгредієнти для солодкої заправки
150 г цукру
40 мл води
40 мл коньяку, рому або віскі
Покроковий рецепт
У борошно додайте сухі дріжджі, сіль і цукор і добре перемішайте. Додайте тепле молоко і розм'якшене вершкове масло (або рослинне, якщо хочете отримати пісні пампушки). Замісіть дуже еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Якщо є необхідність - злегка присипте стіл борошном. Але не забивайте тісто, щоб воно не було надто тугим. Залиште тісто в теплому місці під рушником або харчовою плівкою на 40-45 хвилин для підйому. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в 2-3 рази. Обімніть тісто і сформуйте 12 пампушок. Акуратно розкладіть їх за формами, попередньо змащеними олією або вершковим маслом. Залиште для вистоювання на 30 хвилин. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Заправка з часником
Тим часом приготуйте заправку. Для першої з них дрібно порубаєте зелень кропу і часник. З'єднайте ці ароматні складові і додайте сіль, перець, оцет і рослинне масло. Щедро полийте цією заправкою пампушки ще гарячими, щоб вони просочилися ароматами.
Як приготувати мачанку
Для другої заправки порубаєте дрібно печериці та цибулю. Посмажте цибулю на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до прозорості. Додати шампіньйони і повністю випарувати зайву вологу. Додайте вершки і тушкуйте 2-3 хвилини. Доведіть смак сіллю і перцем і додайте сир, попередньо натерши його на тертці. Нехай сир розплавиться в масі і подавайте цю заправку пампушки.
Рецепт солодкої заправки
Для солодкої заправки зваріть сироп з води і цукру. Додайте міцний алкоголь за своїм вибором - коньяк, ром чи віскі. Полийте сиропом пампушки і подавайте їх в якості десерту.
Клопотенко представив рецепт пампухів
Як ми раніше писали, Клопотенко дав рецепт простого крем-супу з грибів.