Що приготувати на сніданок, щоб смачно і корисно для здоров'я, а ще, щоб ця їжа не позначалося на фігурі? Однозначно: щось із зеленої гречки!
Таку пораду дала нутриціолог Анна Біоторіум у своєму Instagram. Вона розповіла, як приготувати гречане рагу, від якого будуть в захваті всі члени сім'ї.
Варто вибирати саме зелену гречку (фото: instagram.com/biotorium)
Чому саме зелена гречка
Перевага зеленої гречки перед коричневою - незаперечна.
Саме вона є найціннішим джерелом багатьох вітамінів, корисних мікро- і макроелементів і амінокислот.
Зелена гречка менше піддається термічній обробці. Велика частина корисних для здоров'я речовин не витримує високих температур, тому розпадається при обсмажуванні.
Це означає, що карамельно-коричнева крупа вже не може похвалитися цінним складом.⠀
Гречане рагу: покроковий рецепт
Інгредієнт:
1 / 2 шт. моркви,
5 суцвіть брокколі,
1/2 кабачка,
100 гр гречки,
200 - 300 мл води,
1 ст. л. рослинного масла,
сіль за смаком,
1 пучок порізаної зелені для прикраси.
Така їжа корисна для всіх членів сім'ї (фото: pexels.com)
Приготування:
Довести воду до кипіння, окремо в чайнику.
Нарізати брокколі, кабачок і моркву.
Нагріти масло і викласти овочі. Гасити 5 хвилин.
Додати гречку і сіль, перемішати і залити окропом.
Накрити кришкою, зменшити вогонь і готувати близько 10 хвилин.
Після цього вимкнути вогонь і залишити блюдо трохи постояти із закритою кришкою, щоб гречка розпарилася.