У ризику зараження паразитозом можуть бути абсолютно все - і неважливо, чи є у вас тварини.
Про це у своєму Instagram розповіла нутриціолог Наталія Нутрі.
Якщо ви часто проводите час на дачі, їсте немиті фрукти, ягоди, горіхи з куща, любите суші, солону, в'ялену, копчену рибу і стейки, прожарки медіум, тоді ця інформація - для вас.
Любителям стейків прожарювання медіум варто особливу увагу звернути на правила профілактики паразитозу (фото: pexels.com)
11 кроків до профілактики паразитозу
Гігієна рук після контакту з потенційним джерелом, в тому числі, після відвідування громадських місць і туалету.
Гельментизація тварин раз в 4-6 місяців.
Обробка фруктів і овочів з додавання лимона, оцту або соди. Обробці піддавати всі фрукти овочі та зелень.
Термообробка м'яса, птиці, риби, яєць. Заморозка мінімум на тиждень.
У раціоні харчування мінімум швидких вуглеводів, глютену і молочних продуктів.
У зоні ризику - не тільки любителі тварин (фото: pexels.com)
Велика кількість овочів і гіркоти (цибуля, часник, рукола, морквяний сік, чорний кмин, гарбузове насіння).
Не забуваємо жувати, адже наша їжа починає знезаражуватися ще в ротовій порожнині.
Нормалізація кислотності.
Налагоджений жовчевідтік і добре працююча печінка (санація умовно патогенної флори).
Чиста гаряча вода з розрахунку 0.03 на кг ваги.
При зараження одного з членів сім'ї можливо знадобиться дегельмінтизація всіх, кип'ятіння і прасування всієї білизни, обробка іграшок, генеральне прибирання.