Майонез – традиційна соусна заправка для багатьох салатів на святковому столі українців. Ті, хто худне бояться цього продукту як вогню, але чи варто так категорично до нього ставитися? Дієтолог Альбіна Комісарова розвіяла головні міфи про майонезі.
Експерт на сторінці в Instagram зазначила: найважливіше - немає апріорі шкідливих продуктів (крім алкоголю, напевно), або тих, які треба виключити і відразу схуднеш.
Так! Майонез калорійний - це правда. В середньому 680 ккал на 100 грам продукту. Проте в оливковій олії 884 ккал, а у вершковому 717 ккал. Але ви бачили людину, яка боїться оливкової олії?
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Шкідливий? Майонез робиться з рослинної олії (ненасичених жирів), кількість трансжирів у ньому також мінімальна.
Тоді в чому справа?
А ось склад: олія, жовток, цукор, сіль, вода, лимонний сік, гірчиця - нічого страшного і небезпечного немає.
Лайт версія краще? Чому ні? Головне – читайте склад, щоб не було ніяких стабілізаторів і зайвих добавок. І пам'ятайте, що смак такого майонезу може страждати.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Чи можна їсти майонез кожен день? Не зовсім. Через велику кількість солі і калорій не рекомендується вживати цей продукт на регулярній основі або віддати перевагу дієтичному.
Робіть майонез вдома – маса рецептів. Від пари ложок салату з майонезом в новорічну ніч нічого не трапиться. Але, безумовно, на столі не повинно бути все з майонезом – шукайте баланс!
Нагадаємо, що раніше нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла про головні принципи розвантажувальних днів.
До речі, дієтолог Маргарита Корольова поділилася модернізованим рецептом здорового варіанту олів'є.