Навколо кави виникає багато суперечок і розбіжностей. Але якщо ви п'єте каву, ви повинні знати, що кава, як один з найбільш прибуткових товарів на ринку, змушує фермерів шукати будь-які ефективні способи збільшення врожаю.
Це означає, що часто в хід йдуть добрива і пестициди, неправильне зберігання і транспортування, що тягне за собою зараження зерен грибком і цвіллю. Про це розповіла у своєму Instagram Нутриціолог Надя Андрєєва.
Дослідження, проведене доктором Емілією Феррер з Університету Валенсії в Іспанії, опубліковано в журналі Food Control. Доктор Феррер і її колеги проаналізували 100 зразків кави, куплених в супермаркетах Іспанії, щоб підтвердити наявність в них мікотоксинів.
В результаті дослідження, вони виявили присутність фумонізинів, афлатоксинів, трихотеценів та інших мікотоксинів у концентраціях від 0,10 до 3,570 мкг / кг. Вони також виявили, що п'ять зразків містили охратоксин а у кількостях, що перевищують максимально допустимі рівні.
Вона та її колеги пояснюють, що мікотоксини - це сполуки, що виробляються ниткоподібними грибами, такими як Aspergillus або Fusarium, які викликають серйозні проблеми зі здоров'ям.
Раніше нутриціолог розповіла, що хронічна втома може сигналізувати про кандіду в організмі.